Wednesday, July 31, 2024

Hiiu Õlle Koda - Kassari Double Bock

Nimi: Hiiu Õlle Koda - Kassari Double Bock
Päritolu: Eesti (Hiiumaa, Kassari)
Taara: Klaas 0,33l
Alkohol: 7,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Double Bock / Bock
Hind: Sõber andis. Aitäh, Pets!
Eelhäälestus: Üldiselt on Kassari meistrid normaalseid õllesid teinud, vaid üks on mult vist saanud madalama hinde kui 4. Seega ootan mõnusat Double Bock-i. 
Värvus: Tumepruun
EBC: ?
Vaht: Kenasti läks vahtu, seda sai ligi pool klaasi. Osa sellest püsib täitsa ilusti.
IBU: ?

Aroom: Üle klaasi serva ründab sõõrmeid esmalt jõuline karamell, selline mõnusalt magushapukas. Ega muud peale karamelli aroomis ninna ei hakkagi.

Maitse: Hmm. Aineline olemus on veidi selline magusalt siirupine, ehk veidi paksem. Maitses on ka karamell olulisel kohal, lisaks on veidi mingit mõrkjamat rösti. Kartsin, et ka alkoholi võiks olla, aga magus peidab selle ilusti ära. Ehk siis maitselt magus-hapukas-mõrkjas. Väga meeldivalt joodav, isegi ehk törts liiga kergelt, arvestades alkoholi. Magusale kalduv, ent hea Double Bock.

Kokkuvõte: Võin tõdeda, et mahub minu arusaama raamidesse Double Bockist küll. Lihtsalt seda magusust võib kergeks omapäraks pidada, sest olen ka vähem magusaid Double Bocke joonud. Üldjoontes lihtsalt joodav ja tore õlleke. Ma pole küll mingi sommeljee, aga tundub, et rasvasema lihatoidu kõrvale võiks ta sobida küll. Hiiumaal võib teda otsida küll. Mina usun, et kohtun temaga veel.

Hinne: 5-

Huvitav fakt: Partii: 130224/33 
Mul on väga hea meel, et Hiiumaal on nüüd kaks ametlikku pruulikoda, mis mõlemad teevad adekvaatset õlut. On ju tore kui lähed saarele ja saad osta kohalikku õlut. See on minu meelest väga oluline.
Kuna pudeli etikett on väiksemõõduline, siis palju teksti sinna ei mahu, aga kodulehel on ka õllel veetlev kirjeldus. 
Toome selle siin ära: "Kord olevat kolmel rannaküla mehel sügisese siiapüügi aegu nii tõsine jook kaasas olnud, et üks neist oodatult ka üle parda kukkus. Palus mees: “Tõmmake  paati!!!”  Teised kaks: “Korrat küll!! Hüljes möliseb parda ääres!!!” Ja surusid teda tagasi. Ega keegi enam mäletagi kuidas lugu lõppes aga loodetavasti ikka õnnelikult. Kassari Doble Bock on õlu mida merel pruukida mõistlik ei ole.  Aga selles vaimus on tema pruulitud küll, et vahel võiks seda va hülgemöla ikkagist kuulata ja ajada küll. Aga seda ikka turvalisel pinnasel!"

Tootja infot: https://www.xn--hiiullekoda-ifb.ee/olled/

No comments:

Post a Comment