Friday, July 26, 2024

Damm - Complot

Nimi: Damm - Complot
Päritolu: Hispaania (Barcelona)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 6,6%
Algvirde tihedus: 14.9°P
Tüüp: IPA
Hind: 1,59€ + pant
Eelhäälestus: Damm firmalt ka nüüd IPA. Nimetavad seda omakeskis Mediterranean IPA-ks. Ehk siis vahemere IPA-ks. No loodan, et tegu on üle keskmise masstootja IPA-ga.
Värvus: Merevaigule kaduv.
EBC: 15
Vaht: Tekkis seda vahukest ligi veerand klaasi ja osa sellest seisab eeskujulikult.
IBU: 45

Aroom: Juba valades hüppas humalaid ninna. Üle klaasi servagi on mõnusalt humalaid põhiliselt sellise tsitruse tunnetusega ja veidi ka magusat.

Maitse: Ohoo! Maitse pole küll mingi suurtootja IPA vaid ikka korralik humalarohke hoole ja armastusega tehtud IPA. Lonksates hakkab kohe suus humalamöll pihta ka on kohe aru saada, et humalaid on mitmeid, sest see maitsekokteil on mitmekülgne. Alguses on veidi magushapukas ja lõppmaitses vajub meeldivalt mõrkjaks. Täiesti aus IPA. Meenutab suisa mingi DDH või koguni Double IPA-t. Maitsev ja humalaküllane IPA. 

Kokkuvõte: Huvitav, miks meie suurtootjad ei suuda oma IPA katsetusi nii heaks sättida. See teeb isegi paljudele meie väiketootjate IPAdele ära. Purgil on ka kiri, et kasutatud on kaheksat sorti humalaid. Maitset on kamaluga ja hind on täiesti mõistlik või isegi pigem hea poole kalduv. Mul on kuri kahtlus, et ostan teda veel. Pimetestis oleks ilmselt hea kedagi sellega segadusse ajada.

Hinne: 5+

Huvitav fakt: Omab Vegan märgistust. 
Kasutatud on 8 sorti humalaid: Nugget, Summit, Willamete, Citra Centennial, Simcoe, Amarillo ja Mosaic. 

Tootja infot: https://www.damm.com/en/beers/complot

No comments:

Post a Comment