Thursday, April 11, 2024

Sori Brewing - Vinum Maximus Vol. I

Nimi: Sori Brewing - Vinum Maximus Vol. I
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 11,5%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Bourbon Barrel - Aged Barley Wine / Barley Wine / Barrel Aged
Hind: 3€ (Laomüük)
Eelhäälestus: Nüüd siis Sori esituses odravein, mis on burbooni vaadis aastakese veetnud. No juba kujundus on selline kuidagi pidulik. Tahaks loota, et tegu on elitaarse joogiga, mis kergitab suunurgad kõrvuni.
Värvus: Must 
EBC: ?
Vaht: Väga ei kippunud ta vahtu minema. Mingi väikse pruunika vahukihi sain ikka peale aga see vajus üpris kiiresti ära.
IBU: ?

Aroom: Valamise ajal ajas päris tugevalt alkoholi ninna. Üle klaasiserva see alkohol nii ei karjugi, siin on tugevat otra tunda. Ja kui pikemalt otsida leiab ka burbooni üles. 

Maitse: Lonks ja silmad lähevad iseenesest kinni. Konsistents on tummine. Maitse algab kerge burbooni riivega, ent alkoholi kohalolek on jõuline, siis tekkib sinna mingi leivakalja kergelt hapukas element ja alkoholi kohalolek ei vähene, lõppmaitse on selline magushapukas ja alkohol hakkab lahkuma koos järelmaitsega. Ma tegelikult ei usu, et ta kõigest 11,5% alkoholi sisaldab. See haamer mõjub siin pigem kuvaldana. Samas odraveini puhul sa ju ootadki, et ta on üpris alkoholine. Aga kogu see maitse igas oma etapis on äärmiselt meeldiv. Iga sõõm seda õlut vajub kui raske sametine rüü kauni naise õlgadelt.   

Kokkuvõte: Vanasti sai 8% alkoholisisaldusega õllesid parmukateks sõimatud. Nüüd laulan kiidulaulu jookidele, mille ABV on üle 11%, see on ilmselt identiteedi kriisi algus. Väga raske sammuga õlleke, aga iga ta samm on täis elegantsust. Alkoholi näib rohkem olevat kui tootekirjeldus väidab, aga sa otseselt ei tunne seda vaid tajud. Seal on õhkõrn piir, aga ta on olemas. Maitses ei oskagi nagu konkreetselt ühtegi detaili välja tuua, aga nad on kõik olemas ja kellasepa täpsusega paika asetatud. Lihtsalt üks kuninglik jook.  
 
Hinne: 5+ 

Huvitav fakt: Proovitud partii: 500.
Antud õlu on Teeninud aega aastakese Wild Turkey burbooni vaadis.
Pudelil on ka ajatähis 2021, eeldan, et see on valmimise aasta. 
Nende koduleht ei räägi kahjuks õlledest midagi. Ka e-poodi neil hetkel ei ole.

Tootja infot: Koduleht õllede kohta infot ei evi.

No comments:

Post a Comment