Monday, April 8, 2024

Sori Brewing - Frost Cake Fever

Nimi: Sori Brewing - Frost Cake Fever
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 10,1%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Imperial Baltic Porter
Hind: 1€ (Laomüük)
Eelhäälestus: Eelmine proovitud Sori koostöö Imperial Baltic Porter oli seal kuskil täiuse lähistel asetsev jook. Ning kui siin lubatakse juba nimes magustoitu, siis muutun ma väga ootusärevaks. Loodan, et maiustus tuleb. 
Värvus: Must 
EBC: ?
Vaht: Üritasin küll teda vahtu ajada, aga ta väga ei tahtnud minna. Ehk siis on mõnusalt veniv.
IBU: ?

Aroom: Üllatavalt palju evib aroom alkoholi. Sellele järgneb paks suhkrusiirup tumeda šokolaadiga. See aroom on selline massiivne ja uimastav.  

Maitse: Konsistents ei olegi väga paks. Maitse tuleb nagu selline tuulevaikse mere suur laine. Rahulikult lahti rulludes ja sul jääb vaid imestada, et nii madal laine tuleb nii kaugele. Põhiolemuses on ta äärmiselt mahe. Siin võib veidi olla asi selles, et parim enne lõpeb 10 päeva pärast ja ilmselt on osad nurgad ümaraks vajunud, ent maitset on endiselt küllaga. Algab maitse kerget alkoholi märki kandus, mis upub kohe suure tumeda šokolaadi lainesse, mille vahelt on tunda mõnusat suhkrusiirupit. Magusust on piisavalt, ei ole väga magus (minu jaoks), ent magusast pole ka puudust. Jah, ma arvan, et see laine kujund on selle maitse käikude jaoks kõige täpsem kujund. Ma küll lootsin, et saan kreemitordiga "nätaki" näkku, aga sattusin hoopis mõnusasse loksumisse. Ka see kuidas järelmaitse kohale jõuab on vaikse lainetuse stiilis. Lõpus jääb suhu selline kergelt kohvine, kergelt röstikõrbene maik. Meeldiv ja mahe kulgemine. 

Kokkuvõte: See on tore kui õlu paneb mõtted jooksma. Mind viis antud õlleke sügisesele lestapüügile. Istud mere ääres, kõik mured on korraks ära unustatud, sul on ümber head sõbrad, meri loksub vaikses ja rahulikus rütmis, ning lootust on ka varsti värske praelestaga maiustada. Nime järgi arvasin, et löövad tordiga näkku, aga seda ei juhtunud, ei teagi, kas ajahammas on teinud oma töö, või on see õlleke algusest peale selline meeldiv mahedik olnud. No mis siin ikka pikalt heietada meeldiv ja maitsev õlleke. Hinde kohapealt olin kahevahel, et kas panna pluss ka, aga kui õlu sind mõtetes kuhugi heasse kohta viib, siis on + kohane. 
 
Hinne: 5+ 

Huvitav fakt: Proovitud partii: 293.
Pruulimisel on kasutatud kakaod, Tonka ube ja kookost. Vaat see kookos on küll inkognito siin joogis.
Nende koduleht ei räägi kahjuks õlledest midagi. Ka e-poodi neil hetkel ei ole.


Tootja infot: Koduleht õllede kohta infot ei evi.

No comments:

Post a Comment