Sunday, April 14, 2024

Seven Island Brewery - Pastry Series - Apple and Cinnamon Swirl

Nimi: Seven Island Brewery - Pastry Series - Apple and Cinnamon Swirl
Päritolu: Eesti (Tallinn) / Kreeka (Korfu)
Taara: Plekk 0,44L
Alkohol: 11,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Imperial Stout whit Cinnamon, Apple and Vanilla/ Imperial Stout
Hind: 1€ (Laomüük)
Eelhäälestus: Järjekordne õlleke, mille Sori on pruulinud Seven Island Brewert-le. Nimi lubab magustoitu, loodame, et seda ka siis serveeritakse. Eelduste kohaselt väga magus Imperial Stout. 
Värvus: Must 
EBC: ?
Vaht: Pruunikas vahumütsike tekkis üpris kergelt, korra tuli veidi meelitada. Vajus veidi kiirustades.
IBU: 40 

Aroom: Juba valades ajas veidi õunu õhku keerlema. Üle klaasiserva on täiesti üks õunakook kaneeli ja vaniljega., mille põhja all on suhkur veidi karamelliks kõrbenud. Muide õunad on veidi sellise siidri käärinud nurgaga. 

Maitse: Maitses on esimene tundmus karamellitud suhkrusiirup. Veidi hiljem hakkab sealt ka vanilje üles kerkima ja siis ka kerge kaneel. Õunad jäävad maitses üpriski tahaplaanile. Magusust on selles õlles kuhjaga. See magus hakkab isegi vaikselt minu taluvuspiirini jõudma. Taaskord on tegemist sellise raskejalaga magustoiduga, mida mõned võivad pidada liiga läägeks. Mõnus ja väga magus magustoit.

Kokkuvõte: Lubati magustoitu ja ka pakuti magustoitu. Naga hoiatasin siis mõned võivad seda isegi liiga magusaks pidada. Minu jaoks on ta lähedal taluvuse piirile, ent ei ületa seda. Õun oli küll aroomis selgelt olemas, aga maitses jääb tahaplaanile, teadlikult otsides on võimalik teda leida. Stiili tabab on mõnusasti joodav, aga mingit vägevat elamust ei paku.

Hinne: 5-

Huvitav fakt: Selle puhul on tegemist tellitud õllega. Sest kujunduslikul osal pole ühtegi viidet Sori Brewingule, samas tootjana on ainult Sori kirjas.  Proovitud partii: 573.
Purgil on koostisosad ka eesti keeles, ent tegu on veidi vigase keelekasutusega. 

Tootja infot: https://sevenislandbrewery.com/beer/apple-and-cinnamon-swirl/?v=969321a0f3fc

No comments:

Post a Comment