Tuesday, April 2, 2024

Sori Brewing - Dark Humor Club - Port Wine Barrel Aged

Nimi: Sori Brewing - Dark Humor Club - Port Wine Barrel Aged
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 10,2%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Port Wine Barrel Aged Imperial Stout / Imperial Stout /Baller Aged
Hind: 2€ (Laomüük)
Eelhäälestus: Vahelduseks tagasi Musta Huumori Klubi juurde. See õlleke on siis väidetavalt käinud kogemusi omandamas portveini vaatides. Vaadimekutised mulle ju meeldivad, seega ootan elamust. 
Värvus: Must 
EBC: ?
Vaht: Läks vahutama suuremate probleemideta, aga ilus helepruun vaht hajus küllaltki kiiresti.
IBU: ?

Aroom: Juba valamise ajal kandus ninna tugevalt veinist aroomi. Üle klaasiserva on see veini aroom eriti tugev ja kuidagi eriti alkoholine. Kui nina veini ja alkoholiga juba ära harjub, siis hakkab ta eristama ka šokolaadi. Aga tõesti nii tugevalt veinist aroomi kohtab harva.

Maitse: Esimene kerge sõõm annab tunda, et konsistents on  keskmiselt paks ja no pagan, seda veini on ka maitses kuhjaga. Hakkab tekkima kahtlus, et kui õlu vaati lasti, siis kogu veini polnud sealt eelnevalt eemaldatud. See õlleke on oma põhiolemuses nii tugevalt veini maitsega. Selline rammus hapukas portvein. Veini taustalt kerkib ka veidi kohvi, aga ma ütlen veel ühe korra, vein. Hakkab tunduma, et see õlleke oleks tahtnud äkki veel pudelis veidi vananeda, et see veini nurk maha läheks. Ja maitse järgi ütleks, et ka alkoholi oleks nagu selles õlles tunduvalt rohkem kui 10,2%. See hapukus sööb ka ilmselt ära magusa. Päriselt mulle tekib tunne, et see pole mitte portveini vaadi BA vaid portveini õllekokteil. Omapära ta ju on, aga see hapukus lihvib õhukeseks tema imperial Stouti olemuse. 

Kokkuvõte: Kordan üle, et vägisi jääb tunne, et tegu pole portveini vaadis olnud õllega, vaid portveini õllekokteiliga. Äkki prooviti olla kavalad ja saada kiire vaevaga vaadimaitse juurde? No tegelikult ei usu, aga kahtlus jääb. Törts liiga hapukas ja veinine. Omapärane kindlasti, aga noh äkki isegi liiga omapärane. Seega proovida tasub, aga minu lemmikute hulka ta küll kuidagi ei trügi. Kirjutan ühe korra veel, hapukas vein.

Hinne: 4-

Huvitav fakt: Jääb mulje, nagu oleks tegemist portveini õllekokteiliga. 
Proovitud partii: 679
Nende koduleht ei räägi kahjuks õlledest midagi. Ka e-poodi neil hetkel ei ole.

Tootja infot: Koduleht õllede kohta infot ei evi.

No comments:

Post a Comment