Saturday, April 27, 2024

Sori Brewing - Hybrid Treats - Barrel Aged - Cinnamon Bun & Dark Roast Coffee

Nimi: Sori Brewing - Hybrid Treats - Barrel Aged - Cinnamon Bun & Dark Roast Coffee
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 12,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Barrel Aged Imperial Pastry Stout / Imperial Stout / Barrel Aged
Hind: 3€ (Laomüük)
Eelhäälestus: Eelmised Hybrid Treats seeria õlled on olnud maiuspalad. Antud isend on ka burbooni vaadis aega teeninud, järelikult võiks loota midagi ebamaist.  
Värvus: Must 
EBC: ?
Vaht: Ilus pruunikas vahu kiht tekkis kerge vaevaga, aga lahkus ummisjalu.
IBU: ?

Aroom: Valamise ajal keerles õhus kaneeli. Üle klaasiserva on see jook võimas. On magusust on kerge alkoholi triip, ka burbooni on tajuda, aga üllatuslikult kaneel klaasis väga pinnale ei kerkigi. Aga maitsemeeled seab see aroom valmis küll. 

Maitse: Esimene tundmus suus on ka küllaltki alkoholine, seda siis enne neelatamist. Maitses kerkib alkoholi vahelt üles mingi kuivatatud ploomide tunnelm. Kaneel on kuskil maitse vaheosas ja sedagi tausta tantsijana. Lõppmaitses kerkib esile viskine hõnngus. Konsistent ei olegi üleliia paks. Magusust on küllaldaselt, minu jaoks piisavalt. Ning nimes mainitud kohv ei pääse küll väga esile, ta on seal kuskil olemas, aga mitte nii jõuliselt nagu võiks silti lugedes eeldada. Korralikuks magustoiduks liigitub ta küll ideaalselt. Maitsekas ja piisavalt magus magustoit õlleke.

Kokkuvõte: Taaskord suurepärane magustoit. Pean muidugi tunnistama, et ootused olid eriti kõrgele kruvitud. Neid kõrgeid ootusi ta kahjuks ei ületanud, aga sellest hoolimata on tegemist põhimõtteliselt veatu vedela desserdiga. Miks põhimõtteliselt veatu? Sellepärast, et nimes esile toodud koostisosad maitses väga tooni ei andnud, aga tervikpildil polnud sellest hoolimata midagi viga. Õnneks on ka vaadis veedetud aeg oma pitseri maitsele vajutanud. Seega tippude hulka ta end murrab, aga minestusse viivat kogemust ma ei saanud. Muidugi olen mina ka väga rikutud maitsega, olen ennast laadsete hõrgutistega ära hellitanud.

Hinne: 5+

Huvitav fakt: Proovitud partii: 617
Pugi peal on selline tekst: "A bourbon barrel-aged version! Breakfast for dessert? Or dessert for breakfast? Here at Sori we believe that mealtimes are an outdated social construct used to shame people who rightly wish to indulge their sweet tooth at any time of day. Don’t be afraid to get your fingers sticky, and dive into the decadent combo of creamy espresso and sweet, indulgent, bakery fresh cinnamon bun in the velvety goodness of this barrel-aged Imperial Pastry Stout."
Cinnamon Bun on siis tõlkes kaneelisai.

Nende koduleht ei räägi kahjuks õlledest midagi. Ka e-poodi neil hetkel ei ole.

Tootja infot: Koduleht õllede kohta infot ei evi.

No comments:

Post a Comment