Monday, April 1, 2024

Pihtla - Mekituba

Nimi: Pihtla - Mekituba
Päritolu: Eesti (Pihtla)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 4,1%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Hazy Session IPA
Hind: 3,29€ + pant
Eelhäälestus: Pihtlaga on üldiselt hästi läinud. Eriti mingite väiksema alkoholisisaldusega õlledega. Seega loodan taaskord ühte mõnusat kerget, aga maitsvat õllekest.
Värvus: Kuldne (Hazy jaoks kuidagi väga klaar)
EBC: ?
Vaht: Läks suure hooga vahtu ja alguses sai seda vahtu ligi 2/3 klaasist. Vajub see vaht üpris rahulikult.
IBU: 20

Aroom: Aroom on väga hapukas humalane, tõsine tsitruse pauk. Võiks arvata, et maitse on suht mahlane.

Maitse: Esimene tundmus on, et ohoo kui mõrkjas. IBU 20 poleks seda lubanud arvata. Väga mahlane ta siiski ei ole, aga selline hapukas-mõrkjas. Pean veelkord kordama, et ikka üllatavalt mõrkjas. Muidu üldiselt kergema kehaga jook, aga maitset on piisavalt. Eriti äge on, et seda maitset on väikese alkoholisisalduse juures päris palju. Ilmselt selline mõnus suvine värskendaja. Võtab janu ära ja ei tee pead ka väga ruttu soojaks. Meeldiv väike õlu.

Kokkuvõte: Lugesin nüüd purki ka ja nad isegi arvavad, et ta on suvine janukustutaja, ma olen nendega nõus. Alati on mul hea meel kui suudetakse seal 4% alkoholi sisalduse kandis õllele ka maitse anda. Nad väidavad, et see õlleke on ka mahlane, aga ma pigem nii ei arva, kuigi aroom seda veidi lubas. Aga aus väike suveõlu on ta kindlasti ja üle ootuste mõrkjas. 

Hinne: 5-

Huvitav fakt: Purgil olev kiri väidab, et tegu on Eesti vanima väikepruulikojaga. Proovitud partii 2. Purk kannab ka märgist Saaremaa ehtne toode. See Mekituba on siis Saaremaal asuv taproom, ehk õllejoomise koht. Purgil on ka QR-kood, mis annab ilmselt infot ja juhiseid sinna jõudmiseks. 

No comments:

Post a Comment