Monday, April 15, 2024

Amber City - Lager

Nimi: Amber City - Lager
Päritolu: Leedu, (Maxima tellimusel tootnud: UAB Švyturys-Utenos Alus )
Taara: Plekk 0,5l
Alkohol: 4,0%
Algvirde tihedus: pole antud
Tüüp: Lager
Hind: 1,03€ + pant
Eelhäälestus: Tegu on siis Maxima kauplusteketi nö. majaõllega.   Kunagi 5 aastat tagasi tutvusin teiste Amber City kaubamärgi toodetega, aga siis jäi tavaline laager millegi tõttu proovimata. Parandame vea. Aga üldiselt ma eeldan, et tegu on taaskord ühe Leedu masslaagriga. Loodan, et ma eksin.
Värvus: Kuldne (veidi heledale kalduv)
EBC: ?
Vaht: Täitsa ilus mütsike tekkis ja püsib eeskujulikult.
IBU: ?

Aroom: Aroom on taaskord väga linnaseline, pigem ettevaatlikuks tegev. Kardan, et tuleb keskmine Leedu masslaager. 

Maitse: Ma kartsin, et see maitse on ka jube linnaseline, aga võta näpust, hoopis vesine on. Peab tõdema, et seda ei saagi talle väga ette heita, sest nagu me teame, kui maitset on vähe, siis on ka viletsat maitset vähe. Tegelikult on see päris huvitav, et isegi peale õhtust trenni mõjub see õlleke vesiselt. Aga tõepoolest, selle kerge maitse tõttu on teda väga lihtne juua. Lihtne kerge janukustutaja.

Kokkuvõte: Taaskord tuleb kiita õllekest selle pärast, et tal eriti maitset ei ole. Sest noh, hinda tal ju ka ei ole ja teinekord on selline ilma segajateta joodav vedelik väga väärt töörist võitluses vedelikukaotusega. Ta ju ei ürita olla mingi eriline õlu, vaid on oma olemuselt aus säästuõlu ja seda funktsiooni ta täidab päris hästi. No ja ega ta päris maitsevaba ka ei ole, lihtsalt see maitse ei karju ja temas pole ka midagi ebameeldivat. Ilmselt ostan janu-abiks teda veel. 

Hinne: 4

Huvitav fakt: 100ml = 38Kcal. Muide apelsinimahlal on see Kcal number seal 50 kandis.
Nende Amber City õlledega on alkoholi registris mingi huvitav kamm. Tootja on kõigil üks, aga päritolu maad on erinevad: Leedu, Poola ja Monaco.

Tootja infot: Ei oska kuskilt otsida, veel vähem leida.

No comments:

Post a Comment