Friday, April 12, 2024

A. Le Coq - Premium - Fest

Nimi: A. Le Coq - Premium - Fest
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Klaas 0,275l
Alkohol: 5,0%
Algvirde tihedus: 11,6% P
Tüüp: Lager
Hind:  Nelipakk: 3,99€ + pant
Eelhäälestus: Tegemist on siis A.Le Coq Premiumi 25. sünnipäeva puhul tehtud eripruuliga. Eeldatavasti tavalisest palju ei erine. Oma pakendi tõttu tõi meelde kunagised Premium - Nippel õlled. Eeldan joodavat masslaagrit.   
Värvus: Kuldne 
EBC: 10
Vaht: Vahtu läks hoogsalt ja seda sai ligi pool klaasi. Vajub kergelt kiirustades, muutudes suuremulliliseks.
IBU: 18

Aroom: Aroomi on veidi rohkem kui keskmisel masslaagril ja see on pigem humalane.

Maitse: Maitse on üldiselt keskmine masslaager, aga tal on lisaks mingi huvitav terav joon sees, mis läheb niidina läbi maitse, ei ole väga tugev, aga selgelt tajutav. Korra käis peast koriander läbi, aga see ta ei ole, lihtsalt meenutas. Ehk siis tervikuna lihtne ja kergelt joodav masslaager, mis evib veidi rohkem maitset kui tavaline Premium. Aga üldjoontes on nad üpris sarnased. 

Kokkuvõte: No selle õlle omapära hakkab nendest väikestest nunnudest pudelitest. Muidugi vahtu tekkis nõnda palju, et 0,33L klaasi see pudelisisu korraga ei mahtunud. Oleks mahtunud kui see oleks eesmärk olnud, aga lihtsalt valades tekkis päris palju vahtu. Need pudelid on muidugi vaid välimuselt efektsed, sest sellist kogust tavalist õlut juua on törts liiga vähe. Samas tore kellelegi korraks külla minnes näppu võtta. Õlu neis pudelites on normaalne, tirtsuke omab tavalisest Premiumist rohkem maitset. Lihtsalt joodav, aga mitte mingi meistriteos.

Hinne: 4

Huvitav fakt: Pudelil on kiri "25 aasta juhhuubeli eripruul" 
Muide ülal mainitud Nippel õlled olid veel väiksemas taaras, see oli kõigest 0,25l.
Antud õlu peaks olema siin blogis 11. versioon Premiumist. 

Tootja infot: https://www.alecoq.ee/toode/premium-fest/

No comments:

Post a Comment