Friday, March 29, 2024

Lehe - Hop Man's Series - Põlev jõgi

Nimi: Lehe - Hop Man's Series - Põlev jõgi
Päritolu: Eesti (Keila)
Taara: klaas 0,33L
Alkohol: 13,0%
Algvirde tihedus: 29,5
Tüüp: Imperial Stout / Barrel Aged
Hind: 5,85€ + pant
Eelhäälestus: Pudeli kujundus viitab vanale UJH Man's pruulikojale, mis oli mustlane, ent hiljem kolis koos omanikuga Lehe sildi alla. No Imperial Stout, mis on rummivaadis vedelenud, see kütus peaks minu mootoris kõige paremini põlema. Loodan siis mõnusat maitserännakut. Ootused on kõrgel.
Värvus: Must
EBC: 150
Vaht: Suutsin talla väga kauni tumepruuni vahumütsi pähe meelitada ja see vajub rahulikus tempos.
IBU: 70

Aroom: Aroomis torkab esmalt mingi terav hapukas, marjane noot ninna. Mingit rummi põlenud suhkru meenutust on tal ka küljes. Algab see aroom küsitavalt, aga kui nina harjub muutub ta kutsuvaks.

Maitse: Paksus on tihe, aga mitte väga röögatu. Maitse algab väga mahedalt ja paksult kohviselt. Esmalt kirjeldaksingi teda sametisena, selline paks ja raske sametkardin. Kuna pudel ega ka koduleht mingit olulist lisainfot ei anna võib ilmselt eeldada, et Stoutil endal mingeid lisavigureid väga küljes ei olegi, aga see üldine maitse jookseb kuskilt kohvi ja tumedašokolaadi piiripealt. Vot see on üks kohvine Stout, mõnikord mõne Stouti puhul räägitakse etiketil, et kui kohvine ta ikka on, aga maitse on selline meh. Aga see on tõsine kohvi Stout. Peab muidugi tunnistama, et rummi nüansse ma siin väga ei taba. Aga selle maheda sametise pai juure ei tunne ka väga puudust sellest rummist. Magusat pole ka minu meelest väga palju. On aga keskmiselt. Alkohol ka väga ei karju maitses. Igati meeldiv mahedik.   

Kokkuvõte: Kui nüüd üldse millegi üle nuriseda, siis nime üle. Põlev jõgi võiks olla midagi särtsakat ja äkilist, see olu aga selline Veneetsia kanal, kus saab mõnusalt kondliga sõita. Aga see on väga meeldiv sõit kohvi on termosega kaasa võetud ja  ka kerge kohvikõrvane, kahjuks ei saa täpselt aru, et kas see on rumm või mis asi. Ilmselt on ajahammas teda ka juba veidi purenud (loe mahendanud), kuigi BB kuupäevani on veel üle aasta. Igatahes väga mõnus rahulik ja pehme õlleke. Muide ka alkoholi on Lehe nende BA-de keskmise suhtes vähe, õigemini täpselt parasjagu.  

Hinne: 5

Huvitav fakt: Pudeli Etiketil on ka Pühaste logo, mis paneb arvama, et tegemist on koostöö õllega, aga tuleb välja, et päris nii see pole. Ilmselt on tegu lihtsalt kummardusega pruulikojale, kus esimene versioon sellest õllest valmis. Endiselt on kuidagi võõristav see, et Lehe enamikku oma BA õlle korkidest ei vahata.
Õlleke on veetnud aega Austraaliast pärit Bundaberg rummi vaatides.
Partii number: 542

No comments:

Post a Comment