Friday, January 5, 2024

Põhjala - Cellar Series - Kamin

Nimi: Põhjala - Cellar Series - Kamin
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 11,0%
Algvirde tihedus: 27,7°
Tüüp: BA Imperial Porter
Hind: 5,90€ + pant
Eelhäälestus: Kamin, see nimi ju sobib suurepäraselt ühele talviseks mekutamiseks minevale õllele. Põhjala Cellar Series on ju ka ilmselge kvaliteedi märk. Jõuline porter, mis on veetnud aega konjaki, šerri ja Islay viski vaatides. Ootan vägevat maitseelamust. Latt on vähemalt hooaja rekordi kõrgusele seatud.
Värvus: Must.
Vaht: Ega ta väga lihtsalt ei kippunud vahtu minema. Meelitamise peale sain kerge pruuni vahukihi peale, mis hajus üpris kiiresti.
IBU: 35

Aroom: Esmalt libisevad ninna teravad noodid, mida võib pidada šerri ja viski päritolu olevateks. Siis sealt taustalt tuleb must kohv ja magus suhkrusiirup ja kuivatatud ploom. Valmistab meeled magustoiduks ette küll.

Maitse: Loomulikult on kohe tajuda mõnusalt paksu konsistentsi. Esmalt on maitses tunda šerrit, mis ootamatult pöörab ploomimoosiks ja vahelt ujub läbi suhkrukaramelli joon. No see on kamin, kus põleb üks õite jäme nott, aga ta põleb sooja ja ühtlase leegiga. Kuuse nott see kindlasti ei ole, tundub suursugusem, ilmselt tammepuu. Kui hästi otsida, siis mingid viskimõjutused leiab veel üles, aga konjaki vat jääb üpris anonüümseks. Aga kurat, ta on maitsev. Selline õlu, mille klaasi suujuurde tõstes aeglustab käsi oma liikumist mõnda aega enne suuni jõudmist, et kõik meeled jõuaksid ennast valmis panna. Ta on üpris magus, aga mitte karjuvalt magus, st. ta ei lähe läägeks. Täielikult Cellar Series kvaliteedimärgi vääriline. Oivaline!

Kokkuvõte: Taaskord üks selline õlu, kellega sa tahaksid omale toa võtta ja nautida teda ilma segamiseta. Kuigi tema maitseküllasuse tõttu, saaks tema olemusest täispildi kätte ka mitmekesi ühte pudelit nautides. Ka nimi Kamin sobib talle suurepäraselt. Sest ka selle õlle joomise ajal kangastub silmade ette hetk, et oled kuskil maakodus kamina ees ja õues sajab laia valget lund, ning kõik tundub harmooniline. Kokkuvõtvalt soovitan proovida. 

Hinne: 5+

Huvitav fakt:  See õlleke on juba aasta ja kaks kuud pudelis istunud. Samas ligi kolm aastat oleks ta pidanud veel BB tähtajani vastu.
Proovitud partii No: 467.


No comments:

Post a Comment