Monday, January 29, 2024

Pöide - Kuuskant

Nimi: Pöide - Kuuskant
Päritolu: Eesti (Pöide)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 6,2%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Island Porter / Porter
Hind: 1,89€ + pant
Eelhäälestus: Pöide tooted pole pikalt mu lauale sattunud, nüüd siis taas. Sellel pole mingit otsest põhjust ka olnud, viimane Pöide õlu, mida proovisin oli küll hea. Eks siis teeme vigade paranduse. Muide Island Porter on õlletüüp, mida pole varem kohanud, aga see võib ka Pöide omaloominguline nimetus olla, sest neil paljud õlletüübid on Island epiteediga. Loodan mõnusat porterit.
Värvus: Tumepruun
EBC: ?
Vaht: Klaasi võis ted julgelt valada, kartuseta, et vaht hakkaks üle jama. Kerge mütsike tekkis, aga kadus kiirustades.
IBU: 11

Aroom: Aroom on porterile omaselt röstine. Mingeid muid lisa nüansse ma temas ei leia. 

Maitse: Kuigi valades tundus ta üllatavalt läbipaistev, siis konsistents on küll meeldivalt tummine. Maitsegi on meeldivalt sametine, ei ole ühtegi torkavat nurka. Mõnus ja mahe porter, no see on ikka täitsa meeldiv. Veel üks selline tavaline porter, mis ei mõju kuidagi lahjaldasena. Peab tõdema, et õlleke, mida lonksates sulged silmad. Maitseomaduste poolest ei hakka ühtegi vigurit keelde, kõik on nii nagu porteril olema peab ja ühtegi häirivat nurka tal ka juures ei ole. Aga see mahedus on nauditav. Mõnusalt joodav porter.

Kokkuvõte: Need on tegelikult huvitavad korrad, kui sa ei leia õlles mingit huvitavat nurka, ent tunned ikkagi, et tegemist on suurepärase õllega. Põhiline märksõna on siin mahedus(siidisus, sametisus vms.). Ta lihtsale paitab su suud ja meeli. Olemuselt nagu selline suur, vaikne, aga sõbralik saare mees, kes muheleb su naljade peale, aga ise esinema ei kipu, aga kui peaks mingiks kraaklemiseks minema siis tead, et tema sind hätta ei jäta ja aitab kraaklejaid tuuseldada. Mönus!

Hinne: 5

Huvitav fakt:  
Pudelil tekst: "Kuuskant Sulle tuge annab, kui kruvi keerad ja käsi kannab. Kuuskanti Sa tunnetama pead, ära üle keera, siis terveks jääb pea!"
Partii: Lauritsapäev 23 - V

Tootja infot: https://poide.ee/joogid/

No comments:

Post a Comment