Monday, January 8, 2024

nanoPruul / Hopsium - Süsimust IPA

Nimi: nanoPruul / Hopsium - Süsimust IPA
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 6,9%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Black IPA
Hind: 3,29€ + pant
Eelhäälestus: Selle pruulikoja õlled kipuvad olema keskpärased või isegi alla selle. On ka olnud mõni täitsa joodav. Eks jääb loota, et antud isend kuulub viimasesse seltskonda. Ikkagi Black IPA, sellega pole veel täitsa mööda panna, vähemasti minu kogemuse põhjal.
Värvus: Must
EBC: ?
Vaht: Kerge beežikas vahukiht õnnestus ilma suurema vaevata kätte saada ja tundub püsima päris rahuldavalt.
IBU: 87 (tohoh!)

Aroom: Aroom on väga tugevalt röstitud linnaste näoga. Huvitaval kombel ei hingu aroomis üldse humalat. 

Maitse: Esimene mulje on, et mõrkjust on selles õlles tõesti mehiselt. Muide seda mõrkjust hakkad tajuma juba sõõmu keskel siis ta vajub korraks madalamaks ja järelmaitses hakkab uuesti üles kerkime. Maitses ongi põhiliselt kaks komponenti röstitud linnased ja üle keskmise mõrkjus, aga ka maitses pole IPA-le iseloomuliku humalat karvavõrdki tunda. Muidu nagu keskeltläbi Black IPA ikka, aga humalat võiks ju mingigi vihje olla, peale selle jõulise mõrkjuse. Kehagi on tal väga mehiselt täidlane. Kokkuvõtteks peabki tõdema, et tema ainus selgelt iseloomulik joon on mõrudus, aga seegi on päris tore. 

Kokkuvõte: Üle keskmine mõrkjas Black IPA ja seda võib laiendada, et üleüldiselt üle keskmise mõrkjas õlu. Mõrudama õlle sõbrad võivad siit täitsa elamuse saada. Minagi liigitan ta pigem heaks ja põnevaks õllekogemuseks. Täpselt ei oska ütelda, et kas ma talle mingit konkreetset rakendust ka tulevikus leian, aga omapära on tal silmnähtavalt olemas. See võiks olla äkki selline jook, mida lastele proovida anda kui nad tahavad teada, et mis jook see õlu on ja siis ehk hoiavad mõned aastad õllest eemal tõdemusega, et see on üks väga imelik mõru jook ja pole teada, miks täiskasvanus seda pruugivad. Aga mõruda õllena on ta täitsa tore.

Hinne: 4

Huvitav fakt: Proovitud partii 254.
Antud IBU 87 võib kuskil seal tõe lähedal lebada.
Kodulehel on toode olemas, aga koguleht on infovaesem kui pudel ise.

Tootja infot: http://www.nanopruul.ee/

No comments:

Post a Comment