Thursday, January 11, 2024

Estrella - De Levante

Nimi: Estrella - De Levante
Päritolu: Hispaania (Murcia)
Taara: Plekk 0,5L
Alkohol: 4,8%
Algvirde tihedus: 11,6%
Tüüp: Lager / Pilsner
Hind: 1,59€ + pant
Eelhäälestus: Need Hispaania Damm korporatsiooni õlled on ju üldjoontes joodavad. Seda siis lihtsate laager õllede kategoorias. Eks tuleb siitki oodata ühte lihtsat janu kustutamise pilkut.
Värvus: Kuldne
EBC: ?
Vaht: Läks ilusti vahtu, seda ai ligi kolmandik klaasist. Vajus vaht veidi kiirustades.
IBU: 20? (UT)

Aroom: Valades viskas õhku veidi kahtlaselt magusad suhkrusiirupi aroomi. Üle klaasiserva on ainult kerge laager õllele omane humala virvendus. Laager õlle kohta on aroomi üle keskmise.

Maitse: Maitses on ikkagi ka mingi imelik siirupi tunnetus olemas, see on küll kerge, aga ikkagi olemas. Veidi on karamelli ja õrnalt humalat, aga põhilise maitse moodustavad linnased, ehk siis selline kergelt viljane maitse on. Üldpildis siiski joodav õlleke, vähemasti on veidi maitset, sellelt pinnalt võivad juba arvamused lahku minna, et kas see maitse meeldib või mitte. Mulle pigem meeldib, kuigi ta pole selline Tšehhi või saksa humala joonega laager on ta siiski täitsa huvitav. Normaalne õlleke.      

Kokkuvõte: Selline õlleke, mida vahelduseks võib ju purgikese juua, päris poodi otsima ma teda tulevikus ei lähe. Isegi kordus ost on vähetõenäoline, ilmselt soodushinna puhul tuleks kaalumisele. Meie turuliider massikatest eristab teda maitse olemasolu. Nagu juba ülal ütlesin on selle olemasoleva maitse meeldimine juba puhas personaalküsimus. Mulle tundub, et tegu on Hispaania säästupilkuga, aga kuna me teda siin säästupilku hinnaga osta ei saa, siis see vähendab tema atraktiivsust. Ent ühekordseks proovimiseks võib ta julgelt ligi võtta. 

Hinne: 4-

Huvitav fakt: See on siis Damm korporatsiooni Estrella haru üks alamharudest. Purgilt ei leia ühtegi viidet Damm firmale, aga samas oleks see sama kui me A. Le Coqi toodetelt ootaks vihjet Olvile. 
Õlle nime tõlkimisel jään hätta. Levante tähendab sirgumist, kasvamist või üles ärkamist, aga eesliide de tähendab viidet asukohale. Google translate väidab, et see nimi tervikuna tähendab "idast", kuid ma usun, et see ei ole õige.   

Tootja infot: https://www.estrelladelevante.es/es/estrella-de-levante

No comments:

Post a Comment