Saturday, January 20, 2024

A.Le Coq - Lust

Nimi: A.Le Coq - Lust
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 5,0%
Algvirde tihedus: 12,2% P
Tüüp: Pale ALE
Hind: 1,35€ + pant
Eelhäälestus: See on siis Kultuuripealinn Tartu 2024 ametlik õlu. Pale ALE peaks ju selline lihtsalt joodav õlu olema ja nende Summer ALE oli väga tore joogike. Seega loodan mingit normaalset lihtsat õlut. 
Värvus: Kergelt merevaigule kalduv oranžikas kollane. (Hägune) 
EBC: 13
Vaht: Ilusa vahumütsikese tekitas ja pool sellest püsib täitsa eeskujulikult.
IBU: 25

Aroom: Aroom on mõnusalt tsitruse humalane ja mingi peen terav (uriini laadne) triip on ka aroomil sees.

Maitse: Maitsegi on põhiosas humalane ja veidi hapukas. Keskmaitses on mingi robustne noot see, mis mulle täitsa meeldib ja järelmaitse läheb mõnusalt mõrkjaks. Taaskord peab tõdema, et suurtootja õlle kohta on ta täitsa viisakas isend. Ma leian, et mõnel kultuuripealinna sündmusel võiksin ma seda õllekest libistada küll. Tegemise juures on kasutatud ka rukkilille õisi, selgelt ei oska neile maitses näppu peale panna, aga mõne maitseelemendi puhul võib juurelda, et äkki see on. Igati viisakas ja mõnusalt joodav õlu.

Kokkuvõte: Selle õlle puhul on kindlasti oluline kuklas hoida infot, et tegu on suurtootja õllega, aga pimetestis võiks teda väga vabalt ka mõne väiksema pruulikoja toodanguks pidada, sest tegemist on täiesti viisaka õllega. Ma oleks väga õnnelik kui suurtootjad veel selliseid eksperimente ette võtaks. Samas võib olla, et väiketootjad vaatavad seda isendit hirmuga. Pudelil on ka ära toodud kasutatud humalad, mis on taaskord suurtootja puhul kiidetav nähtus. Aga sellist õlut ma olen valmis poest veel ostma. Viisakas kergesti joodav Pale ALE, muide humalasem kui nii mõnigi teine Pale ALE. 

Hinne: 5

Huvitav fakt: Selle nime puhul võib kindlasti naljatada teemal, et kas õlle nimi on eesti või inglisekeelne, sest pudeli kujundus toetaks ka inglise keelset varianti. 
Pudelil on ka QR-kood, mille abil saab tutvuda Tartu 2024 programmiga.  

No comments:

Post a Comment