Saturday, December 3, 2022

Pühaste / AF Brew - Zoom Boom

Nimi: Pühaste / AF Brew - Zoom Boom
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 8,0%
Algvirde tihedus: 17,9P
Tüüp: Juicy Black Double IPA / Double IPA / Black IPA
Hind: Pruulmeister andis. Aitäh!
Eelhäälestus: Mahlane Double IPA, no see kõlab ju maitsvalt. Lisaks on tegemist ka Black IPA-ga, ehk siis täpsemalt double Black IPA-ga. Ning taaskord on tegemist Collabrewga, mis seekord on tehtud koostöös AF Brew pruulikojaga. Eriti teades, et sellest õllepajast on väga häid Double IPA-sid tulnud. Ootan elamust.
Värvus: mustjaspruun.
Vaht: Kena vahumüts tekkis ja vajub rahulikult.
IBU: ?

Aroom: Aroomis on tugev ja peenelt mõrkjas humal. Kui seda aroomi peaks värviga kirjeldama, ütleksin roheline.

Maitse: Täitsa põnev maitse. Esimese tundmusega on double ipa, aga kohe kiirelt kannul tuleb selline Black IPA röstimaitse ja segunedes tekib korraks selline suhkruvaba Cola joogi tundmus ja suhkruvabana ma pean sellist maitset, kus pole ka suhkruasendajaid. Lõppmaitse jääb suhu nagu kergelt ürdine, sellise meeldiva laste köharohu tunnetusega, kuhu on peidetud koirohtu. Äärmiselt põnev õlleke. Ma pole vist ühtegi laadset fusion IPA-t varem proovinud. Väga äge katsetus! Ja maitsev! Sooviks selliseid veidrike veel kohata.

Kokkuvõte: See läheb kategooriasse "Tahaks midagi põnevat." Äärmiselt huvitav, täiesti omanäoline ja mis kõige olulisem, maitsev. Eestis toodetakse Black IPA-sid küllaltki vähe ja Doubel Black IPA on haruldus. Mina leian küll, et selliseid jooke võiks pruulikojad veel proovida teha. Antud isend on väga mõnus. Kuna minu jaoks on antud õlletüübi puhul esmakatsetusega, siis on mulje, et sellega ei saa mööda panna. Samas tean, et selle loomise taga on kõvasti kogemust. 

Hinne: 5+

Huvitav fakt: Antud juhul siis tehti koostööd AF Brew-ga, mis asuv ST. Peterburgis venemaal. 
Nimi on inspireeritud sellest, et koostöö toimis Zoomi vahendusel, sellele viitab ka purgi kujundus.
Antud isendi BB oli veidi möödas, aga ma ei usu, et see antud õllele kuidagi kahjuks tuli. Tartugambrinus blogi suisa ütles, et tahaks näha , mis tast saab peale mõningast seismist. Peab tõdema, et endiselt hea jook.

Proovitud partii: 382

Tootja infot: https://puhastebeer.com/tooted/koostoo-olled-1/zoom-boom

No comments:

Post a Comment