Friday, December 9, 2022

Pühaste - Silver Series - Surmapatt Sauternes/Port/Whisky BA

Nimi: Pühaste - Silver Series - Surmapatt Sauternes/Port/Whisky BA
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 13,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: BA Imperial Porter / BA
Hind: Pruulmeister andis. Aitäh!
Eelhäälestus: No eelmine hõbeda seeria jook oli oivaline, ega sellestki vähem ei oota. Nagunii oli Surmapatt tavaversiooniski suurpärane jook. Nüüd kui ta on veel logelenud kolmes erinevad vaadis... noo. Ootan maitseelamust. 
Värvus: Must
Vaht: Ilus tumedam pruun vahumüts tekkis ja vajub rahulikult. Et mütsi tekitada pidi päris kõrgelt valama. Loodan et on paks see jook.
IBU: ?

Aroom: Aroom on selline massiivse tunnetusega. Võib tabada viskit ja portveini selles aroomis. Tundub ka nagu laktoosi olevat selles mängus. Tekitab neelud küll.

Maitse: Jah, konsistents on taaskord tahkele kalduv. Maitse on jõuliselt tume šokolaad, mis on kastetud korra kange kokteili klaasi. Ma eeldasin isegi veidi magusamat, aga meenus, et Surmapatt ei olnud ju tegelikult väga magus. See on ikkagi Porter mitte Stout. Keskmaitses on kindlasti ka laktoosi tunda. Mõnus mekutamise jook. Päris katarsisesse ei vii, aga etteheited talle ka puuduvad. Täiesti nauditav õlu.  

Kokkuvõte: Midagi pole ütelda, Silver Series on kvaliteedi märk. No okei tegelikult on üldse vähe neid Pühaste õllesid, mis minu meelest kehvasti joodavad on. See on kahtlemata oivaline õlu, lihtsalt minu maitse eelistuse tippu ta ei taba. Ka selline tore isend, mida võib sõpradele konjaki klaasidest serveerida.  Sest maitsekogemus on nii intensiivne, et ei pea üksi tervet 0,33 pudelit kinni pistma. Kindlasti soovitan võimalusel proovida, aga pigem isegi seltskonnas ja kindlasti esimese õllena, et kogu maitsetespekter avaneks.

Hinne: 5

Huvitav fakt: Õlu on laagerdunud Kolmes erinevas vaadis. Jookide tüübid on teada, aga sealt edasi on nad anonüümsed.
Täiesti ebaoluline fakt: Õlle BB on sellel päeval, kui ma saan 46. 

No comments:

Post a Comment