Wednesday, December 21, 2022

Pühaste - Meritäht

Nimi: Pühaste - Meritäht
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 5,2%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Light Beer / Untappt: Rye Ale  
Hind: Pruulmeister andis. Aitäh!
Eelhäälestus: Taaskord üks nö. laevaõlu. samas võiks loota sellest ikkagi Pühaste kvaliteeti. Seda õlut saab siis Tallinki ja Silja Line laevadelt. Pakendit uurides jääbki veidi selgusetuks, mis tüüpi õllega on tegemist. Üldise liigituse järgi arvaks, et see on laager, aga ehk maitse avab teda paremini. No ja rootslaste jaoks oleks ta kindlasti Starköl. 
Värvus: Kuldne
Vaht: Vahtu läks ta isukalt. Vajub see vaht rahulikult 
IBU: ?

Aroom: No aroomi järgi küll laager õllega tegemist pole. Päris kenasti humalane ja kergelt puuviljane, ning kõige selle taga on ka õhkõrn viide pärmile.

Maitse: Maitse on esimese tundmusega selline ruumikas. Mõrkjas hapukas ja ka maitse lõpuosas on kerge pärmi pitsat, või noh pigem vesipilt. Lisa nüansina võiks ka maitses ära tuua kerge puuvilja varjundi. Keha on tal selline teismelise poisi oma. Ta meenutab mingit sellist prantslaste nisuka (ala. Kronenbourg) ja Pale ALE-i sohilast. Kusjuures etikett nisu kohalolekut ei väida. Olemuselt selline kerge ja lihtne joomine. Suurt elamust ei paku, aga halb ka ei ole.

Kokkuvõte: Igati joodav õlu, aga kui nüüd laevafirmat õlle põhjal valida, siis hetkel kalduks eelistus Viking Line-i poole. Ehkki ka antud õlu on igati joodav ja suvaline masslaager pole isegi võrdluse koht. Ehk suudan ka mingi veidi spetsiifilisema tüübi määratluse välja uurida. Aga nendele laevadele sattudes võib teda kindlasti proovida, sest halb ta küll ei ole.  Lihtsalt selline õlleke, mis ei sobitu päris minu lemmikute ringi.

Hinne: 4

Huvitav fakt: Õlu on siis valmistatud Tallinki ja Silja Line laevade jaoks.
Rootsis on algab määratlus starköl (kange õlu) alates 3,5% alkoholisisaldusest. 
Proovitud partii: 499.

Tootja infot: Kodulehel toode puudub.

No comments:

Post a Comment