Tuesday, December 13, 2022

Rock Paper Scisors - Viking Line IPA

Nimi: Rock Paper Scisors - Viking Line IPA
Päritolu: Soome (Kuopio)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 5,9%
Algvirde tihedus: 14,5P
Tüüp: IPA
Hind: Viking Line turundus tõi. Aitäh! 
Eelhäälestus: Soome väiketootjatega mul palju kogemust ei ole. Aga ehk on ka sealsed õllesepad tasemel. Ehk lähenen suhteliselt valge lehena. Kuigi eeldan, et laevaõlu on mõeldud olema pigem rahvaõlu.
Värvus: Kuldpruun (kerge hägu)
EBC: 9
Vaht: Ilus müts tekkis. Seisab ka päris soliidselt.
IBU: 55

Aroom: No oodatavalt humalane ja julgen väita, et isegi aroomist on mõrkjat tunda.

Maitse: Ära sa märgi. See on ju päris aus IPA. Tal on sellist mahtu ja maitset. Kesk maitse on hapukas mõrkjas ja ka veidi mahlane. Järelmaitse jääb ka suhu mõnusalt mõrkjas tunne. Veidi võib hetketi tajuda ka kerget soolakat maitset. Väidetavalt ongi valmistamiseks kasutatud meresoolaga maitsestatud mineraalvett. Laeva õllele meresoola lisamine on minu meelest tore nõks, et mere teemat edasi anda. Keha on selline veidi üle keskmise. Maitse on üldiselt igati tasakaalus. Siiski kahtlustan, et masslaagri inimestel see maitse päriselt ei istu, aga lootus on, et inimestel hakkab tekkima õllekultuurkiht. 
Igati aus ja kergelt joodav IPA.

Kokkuvõte: Olen meeldivalt üllatunud, et tellimusena mingiks firmaõlleks tehtud jook, ongi hea õlu. On maitset ja see maitse on mahlakas ja piisavalt mõrkjas, aga mitte ülevõlli. Lihtsamate õllede kaanija võib veidi nina krimpsutada, aga kes vähegi käsitööõlle maailmaga kokku on puutunud, võiks seda küll heaks joogiks pidada. Mina igatahes pean. Ja soovitan mõnel VL laeval viibides kindlasti proovida.

Hinne: 5

Huvitav fakt: Soomes on see pruulikoda tuntud pigem nimelühendina RPS. Teine laevafirma eri õlu, mida siin proovin. Kunagi oli Tallinkil ka oma õlu, mida sai siis proovitud, aga see oli lihtsalt ühe väiketootja varem valmistatud õlleke, mis valiti laevaõlleks ja anti talle ka uus nim Kapten Balder
Antud õlu on saadaval Viking Line’i laevarestoranides, -baarides ja -poodides.
PS! Kahtluses, et äkki ma olen veidi erapooletu vaatasin ka teiste blogijate postitusi nii siin kui sealpool Soomelahte ja kõigi arvamus on positiivne.

Tootja infot: https://www.rpsbrewing.fi/collections/uutuudet/products/rps-viking-line-ipa-5-9

No comments:

Post a Comment