Tuesday, December 27, 2022

Pühaste / AF Brew / Zagovor - Silver Series - Trinity In Black Bourbon BA

Nimi: Pühaste / AF Brew / Zagovor - Silver Series -  Trinity In Black Bourbon BA
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 12,5%
Algvirde tihedus: 31,5P
Tüüp: BA Imperial Stout
Hind: Pruulmeister andis. Aitäh!
Eelhäälestus: Ühest toredast Pühaste Collabrewst, ehk koostöö õlust on saanud ka hõbe seeriasse kuuluv tünnimõlgutis. Üldiselt on tunne, et nende Silver Series toodetega ei õnnestu jalga lasta. Antud isend on purgi versiooniga võrreldes isegi ühe kraadi alkoholi juurde saanud. No siin jääb üle vaid katarsist oodata.
Värvus: Must.
Vaht: Ei tahtnud kuidagi tekkida. Korraks sain kerge tumepruuni vahu peale, aga see kadus koheselt. Ehk on siis tegemist mõnusalt paksu joogiga?  
IBU: ?

Aroom: Esimene asi , mis üle klaasiserva ninna tuleb on vanilli. Sellele järgneb magus tume šokolaad. Terviklikult meenutab see aroom mingit rammusat ja ülimagusat šokolaadikooki, noh sellist, mis on kindlasti patune.

Maitse: Ole vait! Ma olen tegelikult ise parem veidi vait...
Mõnusalt paks ja rammus ja magus ja alkoholine. Kusjuures see viimane märksõna, alkoholine on siin üdini positiivses võtmes. See aroomis lubatud kook on serveeritud koos klaasikese oivalise konjakiga. Esimene maitse ongi see kook vanilline ja ohtra šokolaadiga, aga lõpu osas pistab ka see burbooni vaat oma nina välja ja maitsestab seda kooki väikeste nüanssidega. Lõpus jääb suhu selline mõnusalt magus ja uimastav maitse ja kõrist õhkub soojust, nagu oleks väikse sipsaka konjakit võtnud. Kuninglik magustoit. Seda on keeruline kirjeldada, aga oivaline tunnetada. Ma kujutan ette, kuidas mingid inglise härrad istuvad laua ääres, mekutavad seda ja on eksiteele aetud: "Jaa oleme omale, ikka hea joogi tänaseks varunud, aga ega tänapäeval enam selliseid ei tehta." See on aristokraatlik nauding. 

Kokkuvõte: Täielik rehabilitatsioon. Purgi versioon oli hea, aga mingid nurgad jäid puudu ja ma andsin talle hindeks 5-, aga siin on ilmselgelt tehtud vigade parandus, ja tulemus on täiuslik. See on minu silmis täiuslik Imperial Stout, aka. Patune maiustus klaasis. Ürita kuidas tahad, aga sõrmed ei leia nurka kust kinni haarata ja mõni viga välja kiskuda. Ilmne täius. See Heaven Hill burbooni vaadis veedetud aeg on oma kasvatuslikku eesmärki täitnud. See õlu tekitab kahetisi mõtteid, ühest küljest tahaks seda elamust sõpradega jagada, aga teisest küljest ei raatsiks seda mitte kellegagi jagada. Oivaline!!!
Ah jaa, katarsis leidis aset!

Hinne: 5+

Huvitav fakt: Õlleke on veetund kasvatuslikel eesmärkidel aega Heaven Hill bubooni vaadis.

Õlu on valminud koostöös AF Brew pruulikojaga, mis asub Peterburis ja Zagovor pruulikojaga, mis asub moskvas. See BA versioon on originaalsest Trinityst ikka väga märgatavalt parem.

Proovitud partii: 434.

Tootja infot: https://puhastebeer.com/tooted/silver-series/trinity-in-black-bourbon-ba

No comments:

Post a Comment