Sunday, December 25, 2022

Nimetu koduõlu kuusevõrsete ja kadakaga - (Kodune käsitööõlu pruulmeister: M. Zimmer)

Nimi: Nimetu koduõlu kuusevõrsete ja kadakaga - (Kodune käsitööõlu pruulmeister: M. Zimmer)
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,5L
Alkohol:  ca. 5%
Algvirde tihedus: Pole antud.
Tüüp: Kodune käsitööõlu / Koduõlu
Hind: Pruulmeister tõi, taara eest tänutäheks. Aitäh!
Eelhäälestus: Antud isend on siis tehtud maltoosast ja lisatud on kuusevõrseid. Ühe proovisin mingi päev ära, tundus suht joodav..
Värvus: Merevaik.
EBC: ?
Vaht: Läks jõuliselt vahtu, aga vaht kaduv väga kiirelt.
IBU: ?

Aroom: Aroomis on kerget kuusehõngu tunda küll, aga päris palju on ka maltoosat ja pärmi. Kadakat võib ka veidi tunda, mitte küll nii jõuliselt nagu saarlaste ölutis. 

Maitse: Põhiline maitse on hapukas. Meenutab kunagisi õlleankrus tiksunud koduõllesid. Kusjuures ka pärmi on tunda, aga see meenutab veidi sellist pärmijooki, ehk siis polegi ebameeldiv. Pigem ongi tegemist sellise päris ausa koduõllega, mida näiteks saunas janu kustutamiseks võiks ju kulistada küll. Nagu üteldud siis maitse on olemuselt hapukas ja õige pisut kihisev. Ühtegi selgelt tuntavat valet veidrust tal ka pole. Aus koduõlu.

Kokkuvõte: Peab tõdema, et lihtsate vahenditega on saadud täitsa tore joogike. Loomulikult ei ole ta mingi vägev õlu, aga omaette gourmet asjaks võib teda pidada küll. See maltoosa annab talle veidi ka sellist maitsenurka, mis sageli konservist tegemistel kipub õllele külge jääma, aga siin see maitse ei karju. Ehk siis ühe lihtsa koduõllena igati arvestatav sooritus.

Hinne: 4-

Huvitav fakt: Õlu on tehtud õlle maltoosast ja lisatud on kuusevõrseid ja kadakat.

Tootja infot: puudub.

No comments:

Post a Comment