Sunday, November 20, 2022

Saku - Müstiq

Nimi: Saku - Müstiq
Päritolu: Turustaja: Eesti (Saku) Tootja: Leedu (UAB Svyturys-Utenos Alus)
Taara: Klaas 0,75L (Šampuse kork)
Alkohol: 6,0%
Algvirde tihedus: Pole antud.
Tüüp: Sour Blueberry Maple Stout. / Stout
Hind: 10,90€  (pant hinna sees)
Eelhäälestus: Tore on näha, et Saku üritab oma brändile ka mingeid põnevaid lisasid vähemalt kord aastas pakkuda. Kogu pakend viitab sellele, et taas on ülesande enda kanda saanud Leedu meistrid. Juba õlle liigi määratlus teeb mind veidi nõutuks, sest ma pole enda teada varem proovinud õlut, mille nimes sisalduvad korraga sõnad Sour ja Stout. Samas Blueberry Souri ja Maple Stouti oleks nagu saanud. No huvitav igatahes.
Värvus: Must.
EBC: ?
Vaht: Vaadates seda roosakasbeežikat vahtu tekib mõte, et see võiks tõesti olla mingi Stouti ja Lambicu segu.
IBU: ?

Aroom: Aroomist tuleb esimesena välja kohv ja see seguneb sellise kerge mustika peediga. Vahtrasiirup lisab veidi kõrbenud suhkru nüanssi. 

Maitse: Maitseb nagu lambicusse uputatud stout. Olles suur Stoutide austaja ja mitte nii väga marjaõllede sõber, siis mulle üldiselt see tulemus ei meeldi. Hapu lihtsalt tapab kõik võimalused olla stout.  Julged eksperimendid on muidugi toredad, aga kahjuks neist paljud ei õnnestu. Kui need ShampAle õlled olid täitsa toredad, siis mulle tundub, et see siin on kolisev ämber. Selline saduldatud siga.

Kokkuvõte: Mul on hea meel teatada, et on leitud parim inflatsiooni näitav lakmuspaber, selleks on Saku müüdavad karpi pakendatud õlled. 2019 maksis selline jook(mis oli ka joodav) 3,99€ nüüd maksab see (mitte väga joodav) 10,90€. Ühtlasi tahaksin laulda Sal-Salleri laulukest "Tahan oma raha tagasi..." Kuid nagu alati sellel lehel on tegemist vaid minu arvamusega. Kommentaariumisse on teretulnud ka teistsugused ja viited, milles ma jälle eksin. :) 

Hinne: 2

Huvitav fakt: Esimene Saku poolt müüki paisatud elitaarse brändinguga õlu, mis on VILETS! 

Tootja infot: https://www.saku.ee/et/products/saku/saku-mustiq/?Ckey=29071

No comments:

Post a Comment