Thursday, November 17, 2022

Lehe - Ravnodenstvie

Nimi: Lehe - Ravnodenstvie
Päritolu: Eesti (Keila)
Taara: klaas 0,33L
Alkohol: 11,0%
Algvirde tihedus: 26,3P
Tüüp: Russian Imperial Stout
Hind: 2.53€ + pant
Eelhäälestus: No esiteks on õlle nime hääldamine selline keele jaoks kaelamurdev ülesanne. Kõla järgi tundub nagu tegu oleks mingi venekeelse sõnaga. Aga Russian Imp stout peaks ideeliselt ju hea jook olema. Seega lootus on kõrgel.  
Värvus: Must
EBC: 150 
Vaht: Alguses ei tahtnud väga vahtu minna, tuli kõrgelt valada. Ja siis tekkis ilus pruun vaht, ning jäi kohe väga stabiilselt püsima. Kohe ilus on vaadata.
IBU: 110

Aroom: Põhiosas on aroom šokolaadine. Tumeda šokolaadi ja piimašokolaadi segu. Küllaltki magus tundub.

Maitse: Ei olegi väga paks. Aga maitse on mõnus, algab magusa šokolaadiga, mis on vaniljesuhkruga üle puistatud ja seejärel keerleb maitse hoopis mõrkjaks, must kohv ja kõrbema röstitud linnased. Väga tore kahenäoga õlu. Ka pudeli kujundus viitaks nagu sellele. Taaskord peab tõdema, et vastab minu ettekujutusele antud õlletüübist. Brewdogi - Cocoa Psycho tuleb kiirelt paralleelina meelde. 

Kokkuvõte: Igati mõnus õlleke. Vastab igati tüübile ja on toreda maitsekeerutusega. Muide see õlu on valminud koostöö õllena koos Peterburi Vasileostrovskaya Breweryga. Aga see info on nii väikselt märgitud, et võib kahesilmavahele jääda. Igal juhul on koostöö vili väga hästi õnnestunud. Soovitan proovida.

Hinne: 5

Huvitav fakt: Partii nr. 641.
Õlleke on valmistatud koostöös venemaal asuva Vasileostrovskaya Breweryga.
Ilmselt antud kontekstis ongi see Russian liide tulnud siia Stoutile koostööpartnerist tulenevalt, aga samas pole see ka väga suhkrupomm, et ilmselt suht traditsionaalne. 

No comments:

Post a Comment