Saturday, November 5, 2022

Pühaste - Lime Josè

Nimi: Pühaste - Lime Josè
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 4,0%
Algvirde tihedus: Pole antud.
Tüüp: Gose
Hind: Pruulmeister andis. Aitäh!
Eelhäälestus: Ma väga suur Gose õlle austaja ei ole. Kuigi olen ka selle perioodi kunagi läbi teinud. Siiski võib nende hulgas hooti toredaid leide olla. Antud isendi puhul märkan kirjelduses tšillit ja see võib kastanid tulest välja tuua. Kujunduses on klaasis piprakaun ja silm, mõjub intrigeerivalt.
Värvus: Kuldne.
Vaht: Lahti kallates läks üsna usinalt vahtu, ligi poolde klaasi. Aga vaht vajus veidi kiirustades.
IBU: ?

Aroom: Aroom on mahlane, tunda on laimi veidi mõrkjat nurka. Tšilli ennast päris aroomist tabada ei lase.

Maitse: Heh see on tore. Kohe kui õlu kõrini jõuab tunned pipra kuuma suudlust kõris. Muide naljakas on see, et ta keelel väga kuri ei tundugi, aga suu laes on päris tubli kuumutus. Suu eesosas on ta lihtsalt hapukas ja mahlane, aga suu tagaosas on pipraselt vürtsikas. Tundub selline talvine soendaja, näiteks kerge külmetuse korral. Täitsa põnev.

Kokkuvõte: Ma ei ole küll Gose õllede oluline fänn, aga pipraga aetud õlled meeldivad mulle väga. Ja see on eriti tore, sest selle pipar ei mõju suu esiosasse, vaid pigem suu tagaossa, igaks juhuks lasin siin teistel ka testida, et teada saada, kas asi on äkki minus, aga kõik väitsid sama. Mulle meeldiks ilmselt see pipramiks rohkem kui ta oleks näiteks laager õlle peal. Aga väga põnev ja omapärane on ta kindlalt. Sügis-talviseks perioodiks tundub ta ka väga sobilik. Tore on ka madal alkoholisisaldus.

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Selle õlle juures on siis kasutatud Trinidad Scorpion tšillit, laimikoori ja soola.
Proovitud partii: 420.

Tootja infot: https://puhastebeer.com/tooted/hooajalised/lime-jose

No comments:

Post a Comment