Tuesday, November 29, 2022

Birra Lucana Premium

Nimi: Birra Morena - Birra Lucana Premium
Päritolu: Itaalia (Milano)
Taara: Klaas 0,33L (Roheline pudel)
Alkohol: 4,8%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Pilsner /Maisi Lager
Hind: 1,30€ + pant
Eelhäälestus: No väike rohelises pudelis Itaalia õlu. Need on reeglina sellised mõnusad kerged ja lihtsalt joodavad. Eeldan sama.
Värvus: Kuldne
EBC: ?
Vaht: Võis üpris julgelt klaasi valada. Tekkis kahe sõrmejagu vahtu. Kuid lahkumisel vaht veidi kiirustab.
IBU: ?

Aroom: Juba klaasi valamisel eritas ta sellist mõnusat pilkule omast humala aroomi. Ka klaasis on see olemas, lisaks veel midagi maisi meenutavat.

Maitse: Maitsegi vastab pakendile. Sellime mõnus kerge joomise pilku. Lisaks humalale on maitses ka maisi nüanssi tunda, ning ka kerge karamelli vari oleks nagu ka, aga seegi võib tulla maisist. Nii vaatasin koostise järele ja tõesti, kasutatud on ka maisi glükoosisiirupit, aga üllataval kombel ei tundugi see väga häiriv, aga väikse miinuse ta ikkagi üldpildile tõmbab. Üldiselt selline kerge suveõlu, mida tasub võimalikult külmalt juua.  

Kokkuvõte: Üldjoontes on tegemist sellise Itaalia suveõllega, millel on väike Mehhiko lint juustes. Ma usun, et suvel palava päevaga viskaks ta lõgemete vahele nagu kerisele. Maisiõlle sõpradele võiks ta isegi väga meeldida. Vabalt võistleb Coronaga. Mina suuremasi maiskate sõber ei ole. Aga kerge õllena pole tal väga viga. 

Hinne: 4-

Huvitav fakt: Eestis müüdavat Itaalia õllevalikut vaadates jääb mulje, et neil on enamik õlut 0,33L rohelises pudelis. Aga ilmselt on tegemist maaletoojate valikuga, sest ka antud isend on saadaval ka 0,5L pudelis.

Tootja infot: https://www.birramorena.com/birre/lucana

No comments:

Post a Comment