Friday, November 25, 2022

Pühaste / Põhjala - Chokoh Ha

Nimi: Pühaste / Põhjala - Chokoh Ha
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 12,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Imperial Porter
Hind: 3,00€ + pant (Lao müük)
Eelhäälestus: Kui kaks parimat tumeda õlle meistrit Eestis (minu arust) oma pead kokku panevad, siis võiks eeldada, et tulemus ei saa niru tulla. Ehk siis taaskord Pühaste Collabrew. Kujundus on purgil juba selline 70-nendate LSD tripp. Võiks siis eeldada, et läheb sõiduks. Lühidalt, olen ootusärev. 
Värvus: Must
Vaht: Ilus pruun vaht. Väga ei jonninud lahti kallamisel, tekkis ilus müts. Vajub mõõdukal kiirusel.
IBU: ?

Aroom: Aroomis on tunda esmalt kohv ja tume šokolaad, aga sekka viskab ka nagu midagi vürtsikat. Purgilt leiangi info, et tšillit on ta õlleteo juures kasutatud.

Maitse: Pean tunnistama, et ootasin midagi käredamat. Tegemist on ühe mõnusa tšillišokolaadiga. Mõnusalt paks konsistents avaneb suus suhkrusiirupiga kohvijoogiks, mida võiks ilmselt kasutada ka koogi garneeringuks. Maitsetagumises osas tekib selline kerge laste köhasiirupi tundmus, mis kasvas vürtside soojuseks kõris. Muide taaskord on see pipra möll suu tagaosas ja keel ei saa liigset koormust. Mõnusalt tasakaalus vürtsikas maiustus.   

Kokkuvõte: Väga mõnus õlu. Võiks muidugi ütelda, et mõjub veidi kuidagi konservatiivselt. Aga pipraga aetud õlled mulle meeldivad, see on selline mõnus lisa kiht maitses. Selle õlle ma liigitaks suurepäraseks talveõlleks. Mida võib kamina ees istudes, (valge)kampsun seljas mekutada. Akna taga langeb rahulikult laia valget lund ja kõik tundub hästi olema. Kuna tegemist on rammusa õllega, siis võib seda juua väikesest klaasist ja ka sõpradega jagada. Jagamise puhul võiks igaks juhuks mitu varutud olla.   

Hinne: 5+

Huvitav fakt: Nagu üteldud on tegemist Pühaste Collabrew-ga, mis on taaskord koos Põhjalaga valmis keedetud. Pruulitud on ta Ancho ja Chipotle tšillide ja kakaoga. Ja BB-d on tal ka päris mitu aastat. 

No comments:

Post a Comment