Tuesday, November 1, 2022

Kroonpruul - Ekuanot (Käsitööõlu)

Nimi: Kroonpruul - Ekuanot (Käsitööõlu)
Päritolu: Eesti (Keila)
Taara: Klaas 0,33l
Alkohol: 5,9%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Bitter hoppy Indian Pale Ale / IPA
Hind: Pruulmeister tõi sünnipäevaks.
Eelhäälestus: Veel üks Kroonpruul. No üldiselt meister tunneb asja. Esineb küll kvaliteedi kõikumist, aga kellel seda poleks. Viimati joodud õlleke oli väga hea. Loodan, et ka see.
Värvus: merevaik
Vaht: Vahtu läks suure innuga ja selline kolmesõrme paksune müts püsib hästi.
IBU: 49

Aroom: Ilmselt kohevast vahumütsist tingituna on aroom üpris pärmine, selline vanakooli pärmijook. Muud vägapalju sealt läbi ei tule. 

Maitse: Esimene tunne on, et mõrkjus algab juba sõõmu alguses, aga jääb koogu lonksu ajaks meeldivalt mõõdukaks. Maitses on pärmi vähe tunda ja õnneks pole ka õlu üle karboniseeritud, nagu ma vahu järgi alul kartsin. Aga maitse üldpilt on veidi plass. Ei ole väga humala värskust, ega midagi muud meeldivat. Veidi pärmine ja mõrkjas. Natuke nigelapoolne õlleke.

Kokkuvõte: Nüüd ma saan aru, eelmine proovitud Kroonpruul oli hiljem tehtud, aga see on sellel ajal kui tähtede seis vms. ei olnud õlletegemiseks sobiv. Samast perioodist olid ka need eelmised õlled, mis väga muljet ei jätnud. Teades, et meister suudab palju paremat ei saa ma seda väga kõrgelt hinnata. Loen selle ebaõnnestunud katseks.

Hinne: 3-.

Huvitav fakt: Jook kannab seerianumbrit Kroonpruul #068. (Märts 2022)
Kasutatud on siis Ekuanot ja Simcoe humalaid, ning Ekuanot humalad on andnud õllele ka nime.


Tootja infot: kroonpruul@gmail.com

No comments:

Post a Comment