Monday, November 7, 2022

A. Le Coq - Non-Alco IPA

Nimi: A. Le Coq - Non-Alco IPA (Beer Mail)
Päritolu:  Leedu? Turustaja: Eesti (Tartu) 
Taara: Plekk 0,5L
Alkohol: 0,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: IPA / Alkoholivaba
Hind: 0,99€ + pant
Eelhäälestus: Beer Mail sarja hulgas välja antud alkoholivaba õlleke. Tänapäeval võib leida juba peaaegu joodavaid alkovabasid õllesid, seega võib natuke loota. Üldiselt on Leedust tulnud ju päris normaalseid selle valdkonna esindajaid.
Värvus: Kuldne
EBC: 12
Vaht: Normaalne vaht tekkis vajub ka üllatavalt rahulikult.
IBU: 40

Aroom: Aroom on küll klassikaline alkovaba, ehk siis leivaleotis. Sellel on muidugi ka mingi vaskne noot juures ja ka mingi hapukas värelus.

Maitse: Maitse on ka üldiselt sellise hapuka leivaleotise põhjaga (nagu alkovabadel kombeks), aga see kerge vaskne joon on ka maitses sees, mis veidi parendab olukorda. Isegi mingit mõrkjust võib tajuda, aga see IBU 40 ei kirjelda seda tunnet. Küllaltki selline üks teiste seas, aga alkovabana kannatab pruukida küll.

Kokkuvõte: Kahjuks ei midagi revolutsioonilist. Siiski võib tõdeda, et üks sellistest alkoholivabadest, mida kannatab isegi hädapärast pruukida. Mingit IPA olemust ei ole nad suutnud sellest välja kiskuda, ehk ta ei erine alkovabadest laagritest. Mõni aasta tagasi ma oleks tema vastu ehk leebem olnud, aga olukorras kus selle sektori üldine tase on veidi tõusnud ei jätku talle väga kiidusõnu. tinglikult joodav.

Hinne: 3+

Huvitav fakt: Tootjat pole meile antud ja kuna alkoholivabad tooted pole alkoholiregistris, siis jääb ainult oletada, et tootjaks on Volfas Engelman.

Tootja infot: https://www.alecoq.ee/toode/alkoholivaba-ipa/

No comments:

Post a Comment