Monday, November 28, 2022

Pühaste - Vigur

Nimi: Pühaste - Vigur
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 2,8%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Small IPA / IPA
Hind: 2,00€ + pant
Eelhäälestus: Kontseptsioon Small IPA on igati tervitatav. On ju tore kui on ka madalama oktaanarvuga IPA-sid. Ainus väike hirm nende kergete puhul on, et äkki on maitse arvelt lõivu makstud. Muidugi alati jääb lootus, et ei ole. Olen põnevil.
Värvus: Helekollane
Vaht: Läks lahti kallates ilusti vahtu, ligi pool klaasi. Tundub, et vajub see vaht täitsa rahulikult.
IBU: ?

Aroom: Aroom on väga puuviljane ja mõrkjas. Võiks väita, et aroomis on tunda isegi kirevilja peent aroomi.

Maitse: Maitse on eelkõige mahlane. Puuvilja ja humalat on tunda küll. Kere on selline Ervin Abeli oma. Õige veidi jääb see maitse õhukeseks, aga alla 3% ABV juures on see täitsa okei. Selle mahlasuse juure on ka mingi põnev pikantne noot. Üldiselt selline mõnus ja kerge ja nagu üteldud õige veidi õhuke. 

Kokkuvõte: Kui madala alkoholisisaldusega õlu ei ole vesine, siis ma teen juba tunnustava noogutuse. Vesine ta ei ole, kuna mahlasus kompenseerib. Tõsi veidi lahjapoolseks ta jääb, aga nagu üteldud, siis kerguse kompenseerib tõsiasi, et ka alkoholi on väga vähe. Ma arvan, et see on selline õlu, et pärast ühte sellist võib minna paari tunni möödudes julgelt ja legaalselt rooli. Aga ma testinud ei ole, seega ärge seda puhta kullana võtke. Kerge mahlane janu kustutaja, ilmselt sobib hästi suvel hulgi kulistamiseks. Hinde kerib ka veidi kõrgemaks asjaolu, et tegemist on väga väikse alkoholisisaldusega õllega. 

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Kunagi oli Lehel  Väike India, mis oli samas kategoorias, aga enam seda nende poes ei paista. Tegelikult ootaks rohkem ka seda laadi katsetusi meie tootjatelt.

Proovitud partii: 452

Tootja infot: https://puhastebeer.com/tooted/hooajalised/vigur

No comments:

Post a Comment