Monday, October 31, 2022

Roslep Brewery - Roslep

Nimi: Roslep Brewery - Roslep
Päritolu: Eesti (Rooslepa)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 6,5%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: American Pale ALE
Hind: Pruulmeister andis. Aitäh!
Eelhäälestus: Veel üks meenutus Roslep-i õllematkast. Oli joodav, aga mälu järgi mitte nii hea kui Höbring. Joodavat ootan ikka.
Värvus: Merevaigule kalduv.
EBC: ?
Vaht: Ilus müts tekkis. veidi kiirustas mullisaareks muutumisega.
IBU: 36

Aroom: Taaskord on aroomis kerge pärm, aga ka peotäis karamelli.

Maitse: Peab tõdema, et ka maitse on tagasihoidlikum. Samas selle õllestiili puhul ei saagi väga palju maitset loota. Selles mõttes suhteliselt stiilitruu. Õnneks aroomis figureerinud pärmi maitses ei ole. Maitse on kergelt hapukas ja õrnalt karamelline. Keha on ka suhteliselt tagasihoidlik. Ühtegi imelikku kiiksu tal ka küljes ei ole. Lihtne rüüpamise õlu.  

Kokkuvõte: Hakkasin sirvima ajalugu ja ükski American Pale ALE pole minult üle nelja saanud. Ka täna ajalugu ei muutu. Tegemist on hästi lihtsa õllega, mis sobib näiteks vestluse kõrvale, kastab keelt ja ei tõmba tähelepanu enda peale. Võib vabalt sobida ka lihtsa laager õlle joojatele. Korralik, aga igavavõitu.

Hinne: 4

Huvitav fakt: Tähelepanelik lugeja on ilmselt juba aru saanud, et selle pruulikoja õlled on saanud oma nimed Noarootsi küladelt. Need on siis rootsi keelsed kohanimed. Pudelitel on ka kaart kuhu on märgitud antud küla asupaik. 

Tootja infot: Kodulehel hetkel õllede kohta infot ei ole. 

No comments:

Post a Comment