Friday, October 21, 2022

Põhjala / Lervig - Cellar Series - Gone Camping

Nimi: Põhjala / Lervig - Cellar Series - Gone Camping 
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 11,5%
Algvirde tihedus: 33,9°
Tüüp: BA Imperial Stout 
Hind: Sõber tõi sünnipäevaks. Aitäh!
Eelhäälestus: Taaskord üks keldri seeria hõrgutis. Sedapuhku norrakate Lervig pruulikojaga koostöös pruulitud ja erinevates vaatides laagerdunud taies. Alla elamuse sellisest kraamist ei oota.
Värvus: Must nagu tökat.
Vaht: Tekkis ilus beež vaht, aga veidi pidi teda vahtu meelitama. Vajub üllatavalt rahulikult.
IBU: 45

Aroom: Vana raisk, paned nina klaasi lähedale ja juba tunned, et maiustus siit tuleb. Magus ja kohvine, on nagu viiteid ka kaneelile ja vaniljele. Esimese asjana meenub rikkalik rummikook, millel on vahukoore asemel karamelli klasuur. Seab maitsemeeled valmis sõiduks.

Maitse: Kurat, ma arvan, et kui keegi veel siin toas oleks, siis ta arvaks, et ma poosetan seda sõõmu võttes. Nagu huuled puudutavad seda matsakat nestet paned automaatselt silmad kinni. Siis hakkab sõit. Esmalt vanaema õunakook, kus pole suhkru ja kaneeliga koonerdatud, siis tulevad rosinad, suisa peotäiega, edasi rummi essents, või ei, ikka päris rumm ja seejärel veidi kõrbenud karamell, mille sees on veel rosinaid. Järelmaitsesse on keegi pistnud kuivatatud kirsse. Peale kolme väikest sõõmu taipad, et 0,33L on liiga suur kogus ühele inimesele, et seda kõike vastu võtta. samas kujutled, et oled kuskil sigariruumis ja vaatad veidi üleolevalt kõigile konjaki ja viski klaasi hoidjatele, ning võtad järgmise sõõmu. Vaala kehaga jook..., vabandust suhkruvaala kehaga. Massiivne maiustus.

Kokkuvõte: Taaskord ei petetud ootusi. Kui tahad ikka head maitse sõitu siis Põhjala ja Pühaste vahakorgid sind alt ei vea. No tegelikult ka nende tavalised tumedad Imperial õlled. See on selline ideaalne "unemüts" sest maitseelamus väsitab su ära. See on gourmet. Ühesõnaga soovitan seda õlut koos paari sõbraga proovida, sest kõik saavad piisava elamuse selle väiksest kogusest. Oivaline õlleke.

Hinne: 5+

Huvitav fakt:  Proovitud partii No: 322.
Nagu mainitud on õlu pruulitud koostöös Norra pruulikojaga Lervig. 
Ja on 11 kuud rummi-, mezcali- ja viskivaatides laagerdunud.
Mezcal on muide agaavist aetud naps. 

No comments:

Post a Comment