Sunday, October 9, 2022

Pühaste - Silver Series - Somnia Bourbon BA

Nimi: Pühaste - Silver Series - Somnia Bourbon BA
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 13,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Imperial Stout / BA
Hind: Pruulmeister andis. Aitäh!
Eelhäälestus: Aja jooksul on neid hõbedasi keldrisse mõned kogunenud, aga pole veel raatsinud ühtegi lahti teha. Teeme siis algust. Eeldan Silver Series tootelt jõulist sõitu maitsete maastikul.
Värvus: Must
Vaht: Ilus tumedam pruun vahumüts tekkis ja vajub rahulikult. 
IBU: ?

Aroom: Valades lõi juba kerge kohvišokolaadi hõngu üles. Otse klaasist tuleb jõuliselt magushaput karamelli, millel on ka burbooni raam ümber. Esimese hooga võib seda lihtsalt alkoholiks pidada, aga rahulikult sisse hingates tajud selgelt viski nüansse. Tekitab sõõmuootust küll.

Maitse: Esimene tunne on see mõnusalt liimjas konsistents. Algab see maitse karamelliselt magusalt, sõõmu keskel viskab hulka tublisti vürtsikust, mis läheb üle šokolaadiks ja kõige lõpus ilmub järelmaitsena burboon. Ja see kõik tundub olema nii imetlusväärselt tasakaalus. Sõõm seda õllekest on nagu üks pikk magus suudlus ja kui see lõppeb jääd, keelega üle oma huulte käies, järgmist ootama. Oivaline.

Kokkuvõte: Ootasin sellest õllest midagi erilist ja sellest hoolimata, et latt oli kõrgel, ei pidanud pettuma. Selle õlle joomist saab nimetada kokkuvõtvalt ühe sõnaga, hedonism. Üks neist õlledest, mille lonksamise eel ütled inimestele, kes samas ruumis, "Palun korra vaikust!" Sest see hetk sinu ja selle õlle vahel on väärt keskendumist. Taaskord üks magustoit pudelis. Ja see Heaven Hill burbooni vaadis vedelemine on andnud talle imelise viimistluse. Lihtsalt oivaline!

Hinne: 5+

Huvitav fakt: Õlu on laagerdunud Heaven Hill burbooni vaadis.

Proovitud partii: 449.

Tootja infot: https://puhastebeer.com/tooted/silver-series/somnia-bourbon-ba

No comments:

Post a Comment