Monday, October 3, 2022

Pühaste - Tempo

Nimi: Pühaste - Tempo
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 6,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: IPA
Hind: 2,50€ (Pant hinnas: laomüük.)
Eelhäälestus: tulin trennist ja mõtlesin, et panen Tempo peale. Purk on taaskord ilusa ja  müstilise kujundusega, nagu see on Pühastel normiks. Loodan ühte igati ausat IPA-t juua.
Värvus: Helekollane.
Vaht: Päris ilus vahumüts tekkis. Vajub üpris rahulikult. 
IBU: ?

Aroom: Mõnus humala pauk natuke mõrkjas ja tsitruseline.

Maitse: Esimene mõte on, et aroomist lähtuvalt ootasin veidi midagi sakilisemat. Ehk siis üllatavalt maheda maitsega. Humal on olemas, aga ta ei röögi, pigem võib maitses mingeid puuviljanoote tabada. Absoluutselt mõnus IPA. Sellest maitsest ei loe ma kuidagi tempot välja, see on pigem käiguga pidurdamine, selline rahulik ja sujuv. Mõnus IPA.

Kokkuvõte: Mõtled, et otse ja omadega IPA, selline veidi sakiline ja möllava humalaga, ikkagi Tempo ju. Ka aroom lubab seda oodata, aga võta näpust, üks igati mõnus ja mahe kulgemine hoopis. Maitse järgi liigitaks teda pigem mingiks session IPAks. Tundub selline, õlleke iga ilma jaoks. Mahedik, mida soovitan proovida.

Hinne: 5

Huvitav fakt: Purgi kujunduse on loonud Marge Nelk. Omab Vegan märgistust.
Ma ei saa aru, kust on tulnud selle õlle nimi. Ilmselt lihtsalt täringuveeretusest.
Tegelikult ma olen veidi kurb, et Pühaste ei viitsi enam oma õllede kohta rohkem arvandmeid (IBU, EBC, Algvirre) avaldada  kui alkohol. Ma saan aru, et enamusele need suurt midagi ei ütle, aga nö. referentsiks oleks tore ikka vaadata.

Proovitud partii: 490.

Tootja infot: https://puhastebeer.com/tooted/hooajalised/tempo

No comments:

Post a Comment