Thursday, October 13, 2022

Lehe - Vana Kalev (Wild Turkey BBA)

Nimi: Lehe - Vana Kalev (Wild Turkey BBA)
Päritolu: Eesti (Keila)
Taara: klaas 0,33L
Alkohol: 13,5%
Algvirde tihedus: 28,7P
Tüüp: Imperial Baltic Porter BA
Hind: Sain hea hinnaga.
Eelhäälestus: KaleviPoeg oli meeldivalt joodav Porter. Nüüd see peaks olema BA Imperial Porter, ehk siis maitseelamuse ootele mind tootja poolt sätitakse. Õllenimi on ka ilusate vaskselt läikivate tähtedega trükitud.  Jääb vaid loota, et on ka sooritus. PS! Keegi väitis, et see on sama asi mins Harassment by Porter, ainult selle vaadis laagerdumise lisaga.  
Värvus: Must
EBC: 100 
Vaht: Ilus pruun vaht tekkis, aga enamus lahkus kiirustades. Kerge kiht peab veidi kauem vastu.
IBU: 75

Aroom: Kakaod on aroomis ja ka alkoholi, mis võib tulla ka burbooni vaadist. Aga burbooni spetsiifikat nagu väga aroomis ei ole.  

Maitse: Taaskord tajud, et paksemapoolne mass vajub klaasist suhu, ehk siis konsistents on üpris paks. Maitse algab tumeda šokolaadiga ja vajub vaikselt kergeks alkoholiks. Seda vaadi hõngu tuleb tikutulega taga otsida, kuskilt ta ju vahepeal korra nagu paistab, aga kaob siis jälle. No üldiselt on ju tegemist hea matsaka joogiga, mida võib julgelt koos sõpradega mekkida. Aga midagi on nagu puudu. Äkki on maha käinud? Ta on paar aastat mul oodanud, samas BB kuupäevani on veel üle kahe aasta aega. Maitsev jook, aga see BA seab ootused alati väga kõrgeks. 

Kokkuvõte: Väga hea õlleke, aga see BA sättis vist ootused liiga kõrgeks. Maitse jäi nagu natuke õhukeseks. Oleksin rohkem oodanud. Ma tean, et ma kõlan nagu Enden korvpalli kommentaatorina, aga hetkel lihtsalt on selline tunne, et oleksin rohkem tahtnud. Aga siin võib ka olla tegemist Porteri ja Stouti erinevusega. Igatahes mõnus matsakas ja jõuline talve õlu. 

Hinne: 5-

Huvitav fakt: Partii nr. 544.
Õlleke on siis laagerdunud Wild Turkey Burbooni vaadis. 

Pudelil tekst "Kohta praegu kutsutakse
Tallinna  T o o m p e a  mäeksi.
Sealap vana Kalev puhkab,
uinub igavesta unda."

No comments:

Post a Comment