Tuesday, October 4, 2022

Pyynikin - American IPA

Nimi: Pyynikin - American IPA
Päritolu: Soome (Tampere) Toodetud: Eesti (Haljala)
Taara: Plekk 0,5L
Alkohol: 5,2%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: American IPA
Hind: 1,99€ + pant
Eelhäälestus: See on siis see kurikuulus Soome päritolu Pyynikin, mis toodab õlut Haljalas. Viru õlu midagi väga maitsvat ei suutnud teha, eks näis kas teised meistrid suudavad. Ehk siis, kas asi oli vees või millegis muus.
Värvus: Merevaigule kalduv pruun.
EBC: 22
Vaht: Täitsa ilus müts tekkis ja vajub rahulikult.
EBU: 42

Aroom: Meeldivalt humalane aroom, ei ole harjumuspärast Haljala pärmi. Kergelt hapukas. 

Maitse: Täiesti aus IPA. Pean tõdema, et üllatuslikult mahedam kui ma aroomist eeldasin. Ka mingisugune hapukus on olemas, aga mitte midagi häirivat. Lõpu mõrudus laseb ka ennast oodata ja on üpris leebe. American IPA-st eeldaksin rohkem mõrkjust. Pigem meenutab see olemuselt mingi suurtootja IPA-t. Aga tuleb tunnistada, et igatepidi joodav (suurtootja IPA). 

Kokkuvõte: No nii, vähemalt ma nüüd tean, et Haljalas toodetud õlle kvaliteet ei tulnud veest, sest väidetavalt on ka see kohalikust veest tehtud. Kuigi Pyyniki on väidetavalt käsityöläispanimo, siis see õlleke mõjub suurtootja IPA-na. Aga see on selline hea näide massIPAst. Se ei tohiks isegi tavalist laager õlle kulistajat väga ära ehmatada.  Igati joodav õlleke.

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Pyynikin õlletehast ähvardas pankrott, aga keegi vist ostis nad ära. Haljala tehast nad rentisid. Nagu näha siis ka Haljalast saab joodavat õlut.
Õlle purk on ilusti varustatud erinevate andmetega. 

Tootja infot: https://pyynikin.com/beer/american-ipa/

No comments:

Post a Comment