Tuesday, September 20, 2022

Lehe - Harassment by Porter (Sometimes lose, always win...)

Nimi: Lehe - Harassment by Porter (Sometimes lose, always win...)
Päritolu: Eesti (Keila)
Taara: klaas 0,33L
Alkohol: 13%
Algvirde tihedus: 28,7P
Tüüp: Imperial Baltic Porter
Hind: 2,53€ + pant
Eelhäälestus: See on juba neljas kord kui ma ennast Lehel ahistada lasen. Eelmiste ahistamistega võis väga rahule jääda. Usun, et ka see õlleke kannab sarja kvaliteedi ilusti välja. Ootan elamust. 
Värvus: Must
EBC: 100 (Hehee, no ilmselt on ka.)
Vaht: Eriti ei kippunud vahtu minema. Lõpuks mingi vahukihi sain peale, aga see kadus kiirelt. (Jääb vaid loota paksu konsistentsi.)
IBU: 70

Aroom: Valades hõljus küllaltki alkoholine aroom ninna. Klaasis seda nii tugevalt ei ole siiski veid on, kuid seal on kohvi ja röstitud vilja ka. 

Maitse: Esimene asi mida tunned kui õlu huuli puudutab, et see on jõuliselt paks jook. Paks ja kohvine, aga midagi pole teha, ka maitses on alkoholi tunda. Tekib kahtlus, et see volüümi number on tegelikult suurem kui 13%. Ja maitse teravapoolne üldpilt meenutab veidi rohkem Barley Wine-i. Minu silmis võiks Imperial Porter veidi mahedam olla. Selle alkoholi soleerimise tõttu hakka või mõtlema, et ta on kangestatud. Aga muus osas selline mõnusalt kohvine ja tugev. Tundub, et võiks serveerida külmal talvepäeval peale pikalt jalutuskäigult tulekut. 

Kokkuvõte: Tekib väike kahtlus, et seni proovitud Harassment sarja õlledest vist kõige nõrgem. Aga kuna sari tervikuna on tugev, siis ei ole see mingi nina krimpsutamise koht. Väga aus jõuline kange õlu. No okei võib-olla ta kaldub isegi pigem kokteiliks, kohv (kohvi)likööriga. Hindamine on ka keeruline puhtalt lehelt annaks talle ilmselt kõrgema hinde, aga olles sarjaga juba suures osas varem tutvunud hakkad võrdlema. Nüüd ma saan aru, miks Karmo kasutab algklasside stiilis sõnalist hindamist, numbrid annavad liiga kindlad raamid. No üldiselt ta mulle siiski meeldib, kuigi veidi libiseb taotletud stiilist välja. Ilmselt ei maksa Imperial Baltic Porterist niipalju alkoholi välja pressida. Aga noh, kodulinna pruulikoda(sid) tuleb ikka veidi hellitada, seega mõõdan hinde kahtluse piirist üle.

Hinne: 5-

Huvitav fakt: Partii nr. 559.
Kõige kangem Imperial Porter, mida ma senini olen proovinud. 
Ilmselt võiks sellest keldrihoidise teha ja oodata mahenemist.  

2 comments:

  1. Vana Kalev on sama kraam vaadis laagerdatuna. Soovitan proovida ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänan viitamast. See Vana Kalev on mul kapis ootel.

      Delete