Tuesday, March 26, 2024

Sori Brewing / AF Brew - Midsummer Melancholy

Nimi: Sori Brewing / AF Brew - Midsummer Melancholy
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 11,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Abnormal Baltic Porter / Imperial Baltic Porter
Hind: 1€ (Laomüük)
Eelhäälestus: Sorilt üks collaboration beer, mis on valminud koos AF Brew-ga. Väga huvitava kujundusega õlleke. BB kuupäevast võib järeldada, et selle õlle valmimisest on juba õige palju aega mööda läinud. Eeldan, et kui collabrew, siis ehk on ikka hea asi kui kaks pruulikoda julgevad oma nime peale panna ja noh kehva õlle valmistamiseks ju kokku ei tuldaks. Seega eeldan maitsvat õllekest.
Värvus: Must 
EBC: ?
Vaht: Väga meelitama ei pidanud, et vahtu saada ja ilus pruunikas vaht püsib päris eeskujulikult.
IBU: 30

Aroom: See mis sealt üle klaasiserva sõõrmetesse ronib on väga meeldiv. Magus, šokolaadine ja ka kohvi mõrkjate nootidega. Paneb maitsemeeled valmis küll.   

Maitse: Maitses lendab kohe peale tugevalt röstitud kohv, mis veel järelmaitses eriti mõnusalt ennast lahti keerab. Arvata võib, et aja tõttu on mõned nurgad maitsest ära vajunud, aga ka sellises olekus on tegemist väga mõnusa õllekesega. Muide aroom valmistas mind ette veidi magusamaks õlleks, aga reaalsuses on ta täpselt paras.  See võib muidugi tähendada, et mõnede jaoks grammike liiga magus, aga minu meelest on ta täpselt õige. See nimi südasuve melanhoolia sobitub ka kuidagi hästi. Et kui sa suvel sellise õlle avad, hakkad tahestahtmata heldimusega talvele mõtlema. Tugevalt kohvine, mõnusalt röstimõrkjas ja tasakaalus magusaga. Meistriteos

Kokkuvõte: Minu lootused ei petnud mind. Kui ikka kaks pruulikoda pead kokku panevad, siis seal reeglina ka midagi head tuleb. See õlleke on kuidagi nii mõnusas tasakaalus. Taaskord õlleke, mille iga lonksukese ajal sa automaatselt suled silmad. Ma ei leia midagi, mida ette heita. Isegi seda ma ei ütle, et ta võiks magusam olla, kuigi minu masinas põleb ka väga kleepuv õli. Oivaline. Olgu ainus asi mida ette heita on see, et seda rohkem kuskilt osta ei saa. 
 
Hinne: 5+ 

Huvitav fakt: Proovitud partii: 515C.
Valmistamisel on kasutatud Keenia kohvi ja suitsutatud linnaseid, vot seda linnase suitsu pole tunda, aga see võib küll olla aja süü.
AF Brew pruulikoda asub ST. Peterburgis venemaal (ilmselt veel palju aastaid väikese tähega). Muide antud õlleke pole selles blogis kaugeltki mitte esimene õlu, mis on valminud koostöös selle pruulikojaga.
Kuna ma mingi sommeljee ei ole siis ma toitu ei oska õlle kõrvale soovitada, aga soovitan siis parem õlle juurde lugu, milleks on, Lana Del Rey - Summertime Sadness.
Nende koduleht ei räägi kahjuks õlledest midagi. Ka e-poodi neil hetkel ei ole.


Tootja infot: Koduleht õllede kohta infot ei evi.

No comments:

Post a Comment