Tuesday, March 19, 2024

Saku - Originaal Xtra

Nimi: Saku - Originaal Xtra
Päritolu: Eesti (Saku)
Taara: Plekk 0,5L
Alkohol: 4,4%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Lager
Hind: 1,69€ + pant
Eelhäälestus: Kuigi selleks pole väga põhjust, siis ma siiski loodan, et Sakust tuleb mõni õlleke, mida ma sooviksin ka teist korda osta. Viimased katsetused pole kahjuks isegi seda madalat tingimust täitnud. Aga lootus jääb... 
Värvus: Kuldne
EBC: ?
Vaht: Tekkis selline sõrme paksune vahukihike, aga püsib üpris normaalselt.
IBU: ?

Aroom: Aroom on küllaltki tagasihoidlik, aga mingi kerge humalane joon on tal sees. Aroom annab veidi lootust.

Maitse: Oot-oot. Võtsin esimese sõõmu ja seda häirivat Saku õlle maitset nagu keel ei tabanud. Teine sõõm ja peab tõdema, et see õlu on ju täitsa talutava maitsega. Ta on küll kerge, aga kuna ta on ka üpris madala alkoholisisaldusega siis on see täitsa okei. Maitses ongi mõnus kergelt seebine humala viirg ja mitte midagi otseselt üleliigset. Nagu mainitud siis olemuselt on ta lahja kehaga, aga terviklikult sobi selline olemus ühele suve õllele küll. Peab tõdema, et antud õlleke on masslaagrina täitsa joodav. Maitset ju veidi on ja mingeid maitsevääratusi ei ole.

Kokkuvõte: Selle esimese partii pealt tekib küll lootus, et see on üks Saku õlleke, mida võiks isegi veel osta. Sellise kerge ja grammike alla keskmise alkoholisisaldusega õllena võiks ta palaval suvepäeval janu kustutajaks sobida küll. Purgil on kiri,  et Ekstra maitseküllane, seda ma nüüd nii väga ei ütleks, aga mingit ebameeldivad nurka vähemasti maitses ei ole. Masslaagrina on ta täitsa tubli saavutus. Eeldan, et kohtungi selle õllega veel. 

 Hinne: 4+

Huvitav fakt: Minimaalse tegi julgelt ära, Saku uus õlu, mida ma ilmselt ostan veel.
Purgil on ka märge, et kasutatud on Tettnanger humalat.
Alkoholisisaldus on madalam kui originaal Originaalil. 
Purgil on ka märge, et tegu on gluteenivaba õllega.

No comments:

Post a Comment