Thursday, March 14, 2024

Lehe - Twister

Nimi: Lehe - Twister
Päritolu: Eesti (Keila)
Taara: plekk 0,33L
Alkohol: 6,9%
Algvirde tihedus: 16,0P
Tüüp: DDH IPA
Hind: Sain hea hinnaga.
Eelhäälestus: Olen kuskil üritustel seda Lehe telgist ostnud ja joonud. Oli nagu joodav. Loodan, et mu mälu mind ei peata, õigemini loodan, et ta on parem kui mäletasin.
Värvus: Kuldne
EBC: ?
Vaht: Vahtu läks ilusti ja seda vai ligi veerand klaasi, aga kahjuks vajus ta üpris kiirelt ära.
IBU: 30

Aroom: Aroom on hapukalt ja mahlaselt humalane. Isegi üllatavalt palju on sellist teravat sidruni laadset hapukust. 

Maitse: Maitse polegi nii mahlane, ega ka hapu, pigem on põhiline meeleolu looja mõrkjus. Keha on üpris kerge ja humala maitse on mõõdukas. Küllaltki selline üks paljude seast. Olemuselt on see maitse ikkagi üpris kerge, mis paneb alkoholi sisaldust vaadates veidi imestama. Vigu ka silma ei hakka. Ehk siis selline kergelt joodav, aga alkoholi sisalduse tõttu potentsiaalselt salakaval õlleke.

Kokkuvõte: Purgi kujundus on väga efektne ja sätendav. Kahjuks maitse minu meeltes mingit olulist keerist ei tekitanud. Selline lihtsalt joodav õlleke. Õnneks ei hakka ka üksi viga keelde. Aga üldiselt tundub ikkagi veidi liiga lahja ja seda suure alkoholisisalduse juures. 

Hinne: 4

Huvitav fakt: Partii nr. 791.
Sel nädalal tuli meediasse see kurb uudis, et Lehe pruulikoda on pankroti avalduse sisse andnud. Väga kurb, kuigi alati jääb lootus, et keegi ostab varad ära ja hakkab uuesti õlut pruulima. Kuid võib ka juhtuda, et minu kodulinna suurim pruulikoda kaob pildilt. 

No comments:

Post a Comment