Sunday, March 10, 2024

Sori Brewing - Dark Humor Club - Oak Aged Winter Special

Nimi: Sori Brewing - Dark Humor Club - Oak Aged Winter Special
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 10,3%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Oak Aged Winter Special Imperial Stout / Imperial Stout
Hind: 1€ (Laomüük)
Eelhäälestus: Järjekordne põnev Musta Huumori Klubi. Huvitav, mida see "Oak Aged" tähendab. "Barrel Aged" seda ma tean, aga kuidas lihtsalt tammega vanust maitsesse lisada jääb veidi häguseks. Ilmselt on lihtsalt tamme laastu lisatud. Aga hoolimata hocus-pocusest eeldan ma, et tegemist on mõnusa joogiga. Kui nimes juba talv sees on siis ehk on raske jalaga õlleke. 
Värvus: Must 
EBC: ?
Vaht: Üritasin teda vahule saada. Üsna kõrgelt valadeski ta keeldus. Ilmselt on tummine jook.
IBU: ?

Aroom: Aroom on esmalt magus ja siirupine, taustal võib tajuda šokolaadi ja ka õrna tamme tunnetust. Viimane võib ka veidi kujutlusvõime viljaks osutuda.

Maitse: Esimene kokkupuude huultega ja... jah, tegemist on kisselliga. Paksult liimjas ja jõuliselt suur. Maitselt magus kergelt kohvine, päris ilmekalt alkoholine ja raske sammuga rahulikult mööda krudisevat lund astuv. Väga selgelt võib teda talviseks joogiks pidada. Evib kõike, mida üks talvine õhtune magustoit peaks sisaldama. Mingeid erilisi lisa vigureid tal ei ole, aga neist ei tunne ka puudust. Sest ta on lihtsalt mõnus. Taaskord õlleke, millel lonksamisel lähevad silmad kinni, et maitse meel saaks ennast kehtestada. Ka maitses tuleb seda tamme noaotsaga taga ajada ja päris kindel pole, kas üldse õnnestubki talle sõrme peale panna. Aga tegelikult sa ei vaevagi oma pead sellega, sest magustoit on kuninglik. Maitsev hõrgutis.

Kokkuvõte: Õlu mille nimes on talv ja ta vastab minu isiklikele kriteeriumitele talvise õlle puhul. Võib-olla meidi meenutab seda Tartu Winter Stouti, vähemasti eesmärgi poolest, et magus ja jõuline, aga antud isend pole selline keemiline, nagu see Tartu WS maitse omadustelt oli. Tema on naturaalselt raske jalaga, aga nagu mingi aasia massöör, kes sul jalgupidi seljas trambid, tunned küll, et on raske, aga jube mõnus on ka. Seda õllekest oleks pidanud ka rohkem varuma. Sest see on ideaalne külma talveõhtu jook.  

Hinne: 5+

Huvitav fakt: Talve õlu, mis ka talve õlu on.
Proovitud partii: 619
Nende koduleht ei räägi kahjuks õlledest midagi. Ka e-poodi neil hetkel ei ole.

Tootja infot: Koduleht õllede kohta infot ei evi.

No comments:

Post a Comment