Tuesday, March 12, 2024

Sori Brewing - Hybrid Treats - Estonian Apple Pie & Vanilla Custard

Nimi: Sori Brewing - Hybrid Treats - Estonian Apple Pie & Vanilla Custard
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 12,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Imperial Pastry Stout / Imperial Stout
Hind: 1€ (Laomüük)
Eelhäälestus: Eelmine Hybrid Treats seeria õlleke oligi täielik magustoit. Ootan sama, lihtsalt teistsuguste komponentidega. Seega latt on stabiilselt kõrgel. 
Värvus: Must 
EBC: ?
Vaht: Nägin vaeva, et teda ilusti vahtu saada. Valasin nii, et lärises ja vahtu ta läks. Ning see beežikas vaht püsib väga soliidselt.
IBU: ?

Aroom: Juba valades lõi sõõrmed hapukat õuna aroomi täis. Üle klaasi serva tuleb võimas oivaliselt magus ja vaniljene aroom, milles on ka kergelt hapukat õuna hulgas. Oh sa pagan, kui see õlleke pooltki nii hästi maitseb kui lõhnab, siis on maiustamine garanteeritud.

Maitse: On-on. Mõnus liimjas konsistents ja siis tulevad maitsed. Esmalt selline magus vanilje keedukreem, mille vahel on õrnõhukesed õunaviilud. Mingi nurga alt meenutab jrammusat jäätist. Edasi läheb maitse mõrkjamaks ja selliseks tuhapiirini röstituks. Järelmaitses jääb suhu selline kergelt tubakane magusmõrkjas tundmus. Muide see mõrkjas finaal krutib magusust hoogsalt alla, aga ühtteist jääb ikka alles. Õuna lootsin isegi veidi rohkem maitses tunda, aga pole ka miskit lahti, et ta veidi häbelik on. Pole kahtlustki, tegemist on magustoiduga. Oivalise magustoiduga. See on nagu täiskomplekt kõigepealt sööd ühe magusa vaniljekreemiga õunakoogi ja peale seda pahvid kerge sigari. Kuninglik.

Kokkuvõte: Latt oli seatud väga kõrgele, aga kõnealune meistersportlane ületas selle linnuliku kergusega. Taaskord üks oivaline hübriid magustoit. Nagu mainitud, siis ootasin veidi rohkem õuna maitses, aga olulist puudust ma temast ka tundma ei jäänud. 

Hinne: 5+

Huvitav fakt: Proovitud partii: 673
Pugi peal on ilus kirjeldus, kuidas õunte valmimise aeg on Eestis eriline.
Tekst on selline: "The apple harvest is an exciting time of year in Estonia as big, fat, ripe, juicy apples start to drop from the trees. Brewed with the loving feeling of a hot pie cooling on the window, this Imperial Pastry Stout is to the crust with the flavours of spicy apple pie and a dollop of creamy vanilla custard."
Nende koduleht ei räägi kahjuks õlledest midagi. Ka e-poodi neil hetkel ei ole.
Mina isiklikult pidin sõnaraamatust vaatama, mis asi on Custard ja tuleb välja, et keedukreem.

Tootja infot: Koduleht õllede kohta infot ei evi.

No comments:

Post a Comment