Monday, March 18, 2024

Sori Brewing - Dark Humor Club - Smoke & Peat

Nimi: Sori Brewing - Dark Humor Club - Smoke & Peat
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 10,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Islay Single Malt Scotch Wood Aged Imperial Stout / Imperial Stout
Hind: 1€ (Laomüük)
Eelhäälestus: Sedapuhku vist viimane Dark Humor Club õlleke. No ma saan aru et põhiliselt lubatakse suitsust õllekest. Sellised mulle ju üldiselt meeldivad, aga küsimus on kui väga see selles õlles esile suudab tõusta. Igatahes ootan mõnusat mekutamist.  
Värvus: Must 
EBC: ?
Vaht: Veidi meelitasin ja õnnestus ta ilusti vahtu saada. See beežikas müts vajub rahulikult.
IBU: ?

Aroom: Aroomis võib isegi veidi suitsu kinni püüda. Viskit mõnevõrra vähem ent siiski ja kõige selle taustaks on tumedaks röstitud linnased. 

Maitse: Võtsin esimese lonksu ära ja jäin mõttesse. Et oleks vist enne rohkem vett jooma pidanud, trenni järelmõjud. Nii janu kustutatud. No see suitsune tunnelm on ka maitses olemas ja ka kaudsed viited viskile. Kohvi taust on ka selline mahe. Üllatab mind see, et magusat on sedavõrd vähe. Purgilt kirjeldust lugedes ma eeldasin, et ta on üks DHC perekonna säravamaid liikmeid, aga pigem jääb sinna keskpaika. No lubatud suitsune maitse ja viited viskile on olemas, aga kokku ta ei anna kuidagi sellist vägevat elamust. Ilmselt sättisin alguses lati liiga kõrgele. 

Kokkuvõte: Ma ei tea milles on kühvel. Kõike mida lubatakse, seda ka maitses pakutakse, aga tulemus jätab veidi jahedaks. Ühtegi viga tal ei ole ja maitse on hea. Noh ma oleks äkki tiba rohkem magusat oodanud. Kuigi enamiku jaoks on see ilmselt veidi üle talutava piiri magus. Viisakas ja hea õlu, lihtsalt ma ise ootasin mingit suuremat elamust. 

Hinne: 5-

Huvitav fakt: Kasutatud on tammelaaste, mida on Islay viskis leotatud. 
Proovitud partii: 641
Nende koduleht ei räägi kahjuks õlledest midagi. Ka e-poodi neil hetkel ei ole.

Tootja infot: Koduleht õllede kohta infot ei evi.

No comments:

Post a Comment