Thursday, December 9, 2021

Purtse - Siidisuka

Nimi: Purtse - Siidisuka
Päritolu: Eesti (Purtse)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 6,3%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Sweet Stout
Hind: Tuli advendikalendrist.
Eelhäälestus: No juba need nunnud rohupudelid, mida Purtse kasutab on toredad. Nad teevad head õlut ja sekka hulle katsetusi. Loodame , et see läheb hea poole peale. Sweet stout võiks ju olla õlu minu veskile. 
Värvus: Must
Vaht: Ilus beežikas oli aga vajus veidi kiiremalt kui oleksin oodanud.
IBU: 25

Aroom: Aroom on klassikaline mustkohv ja mõru šokolaad.

Maitse: No esimene mõte on see, et sõna sweet võik ju tugevamalt esindatud olla. Üldiselt aga täiesti mõnus joomine. Kohv ja veidi röstitud linnaseid ja lõpus laktoosi kumer magusus. Meenutab ühte mu suurt lemmikut Brewdogi - Jet Black Hearti. Selline kerge ja mahe laktoosi stout. Keha on tal üpris jumikas. No igati meeldiv õlleke.

Kokkuvõte: Väga meeldiv leid. Need Purtse härrad ikka viitsivad oma katsetuste kõrvalt normaalset õlut ka teha. Väga meeldiv alternatiiv ülal mainitud Jet Black Heartile, sest seda pole väga liikvel viimasel ajal. Selline mahe ja mitte kuidagi pöörane, aga siiski väga hea milk stout. 

Hinne: 5

Huvitav fakt: No ja tekstiloome soon on neil ka olemas. Ma kahtlustan, et neil on mingi reklaamiguru pundis.
Pudelil on tekst:  "1930ndatel tuli Kohtla-Järve põlevkivitehase direktor töölt koju. Pani nahkportfelli nurka ja keeras riigivanema portree näoga seina poole. Tõmbas jalga linnapreili peened siidisukad, pani rahvaviiside plate peale ja hakkas peegli ees puusi hööritama. Las mees teeb, mis mees tahab. Meile meeldib metsikult." 
Jääb vaid tõdeda, et mulle meeldib ka.

Tootja infot: https://www.purtsepruulikoda.ee/purtse-olu

No comments:

Post a Comment