Saturday, December 11, 2021

Sori Brewing - Laudatur XVIII (2018 Special release)

Nimi: Sori Brewing - Laudatur XVIII (2018 Special release)
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: klaas 0,33L
Alkohol: 10,1%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Whisky BA Ale Blend
Hind: Sain hea hinnaga.
Eelhäälestus: No kui nimi on juba Laudatur, siis tahaks loota, et on ka. Ehkki üks sõber hoiatas, et aeg ei ole talle võib-olla head teinud. Ehkki BB on veel kaugel. Segu Barley Wine-ist ja Imperial Stoutist, no kas see saab halb olla?
Värvus: Must
EBC: ?
Vaht: Tekkis ilus sõrme paksune vahu kiht. Vajus üle keskmise kiirelt. 
IBU: ?

Aroom: No esimese hooga ütlen kookos, siis tuleb kohv viskiga ja lõpus mingi magus koorene siirup.

Maitse: Hehee, vot see on üks põnev jook. Esmalt mõnus tummine keha ja seejärel tuleb kohvi viskiga, kuhu on lisatud tublisti suhkrut, iiriseid ja törts kookospiima. Kõik need maitsed on selged ja hüppavad järjekorras põõsa tagant välja. Ja kõik need maitsed on head. selline suurpärane väikse klaasi õlu, mida nurgast väikeste sõõmukestega nautida. Oivaline!

Kokkuvõte: Ütleme nii, et see eksam on sooritatud tulemusele laudatur. Paar sellist veel ja anname cum laude. Tõesti hea ja püha jook. Aga mul jäi ikka see sõbra jutt kripeldama, et osa kehast on kaduma läinud. Kurat, kas see oli siis veel raskema tallaga isend? Igatahes on see suurepärane kokteil ja mul jääb ainult üle rõõmu tunda, et mul on üks selline veel kuskil. 

Hinne: 5+

Huvitav fakt: Proovitud partii 245. 
Selles segus kasutatud Imperial Stout on vedelenud Heaven Hill Bourboni tünnides ja annab vanilla ja tamme maitset, agae Barley Wine oli The Macallan tünnides ja see peaks andma viksi ja iirise nüansse. 

Sõna laudatur tähendus?
Laudatur [-da:-] (ld), kiiduväärt; mõne maa ülikoolis eksamihinne (vastab „väga heale”); õppeaine ülemaste. (allikas: Eesti Entsüklopeedia)

PS! Koguaeg kapis teda nähes lugesin Laudatuur, mis on kuskilt eesti kultuuriloost pärit mõiste, aga ma ei mäleta millega seoses see oli. Esimese hooga kõlab nagu Vanamehega seoses, aga see oli varem.
PS2! Kui kirjutada googlesse lauda tuur siis esimene vaste on seoses Karmo Tüüriga. :)

Tootja infot: https://soribrewing.com/brews

No comments:

Post a Comment