Tuesday, December 21, 2021

Põhjala - Peel and Bean

Nimi: Põhjala - Peel and Bean
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: klaas 0,33L
Alkohol: 10,5%
Algvirde tihedus: 22,8°
Tüüp: Imperial Porter
Hind: Sain hea hinnaga.
Eelhäälestus: Põhjala Imperial Porterid on mulle üldiselt alati naeratuse näole toonud. Nagu üldisemalt Imperial Porterid. Ehk omab see kakao ubadega ja apelsini koorega pruulitud õlu suisa kerget jõulutunnet.
Värvus: Must.
Vaht: Tekitas ilusa beežika vahu. Ja vajus rahulikult.
IBU: 25

Aroom: No kohv on kindlalt esimene asi mis üle klaasiserva ninna ronib. Taustal on ka röstitud rukis. 

Maitse: Esimese asjana tunnen taas kohe kuidas see tihke ollus üle klaasiääre suhu voolab. Suhu jõudnuna pakib ta oma piknikukorvi lahti. Sealt leiame põhiliselt kohvi aga kuskil maitse lõpu akordis on ka apelsini koort veidi tunda. Ehki see apelsini koor maitseb veidi keemiliselt, nagu oleks apelsine Fairyga pestud. Laisa laastus igati korralik õlu, aga see Fairy tõmbab veidi punkte alla. Kehalt on loomulikult turske kui karu. Väike võimalus on, et ta on mul veel natuke liiga külm.

Kokkuvõte: Üldiselt korralik porterikene, aga kahjuks vaimustusest röökida ei saa. Ülal nimetatud nõudepesuvahendi nüanss on see, mis võiks selles õlles olemata olla. Aga muidu on igate pidi Imperial Porter on rammusust on kangust on kohvi. Hea, aga mitte ideaalne.

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Kindlasti tasub tal saavutad mingi veidi soojem temperatuur kui talvine garaaž.
Taaskord üks Porter mille puhul temperatuur on väga oluline.

Kasutatud linnased: Pilsnerilinnas, Müncheni linnas, rukkilinnas, punane rukki-karamell-linnas, Carafa 2, Carafa 2 special, Special B, šokolaadi-nisulinnas, Demerara suhkur

Humalad: Magnum, Saphir, kakaooad, apelsinikoored

Partii number: 309

No comments:

Post a Comment