Wednesday, December 1, 2021

A. Le Coq - Alexander Strong

Nimi: A. Le Coq - Alexander Strong
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 7,0%
Algvirde tihedus: 13,5%P
Tüüp: Hele lager,  Strong
Hind: 0,80€ + pant
Eelhäälestus: Üks Alexandritest kelle olemasolu oli mulle ammu teada, aga meie teed polnud ristunud. Ehk on sinna Bocki poole.
Värvus: Kuldne
EBC: 5,3
Vaht: Normaalne müts tekkis aga enamus vajus üpris kiirelt ära. Klaasi äärele siiski miskit jäi.
IBU: 17

Aroom: Aroom Meenutab tavalist sassi, aga valades viskas mingit kangema õlle lõhna ka üles ja see tekitas veidi kahtlust.

Maitse: Juues ei taipagi kohe, et tegu võiks veidi kangema Alexandriga olla. Üldiselt selline klaar bockiline. Mõrkjus mõjub veidi särtsakamalt kui päris sassil. aga üldiselt selline kerge kergema kehaga klaar jook. Kuna maitses mingit olulist lisa nüanssi ei ole, siis võib tea "parmukaks" pidada. Ehk siis jook millest saab ennast märkamatult uduseks kaanida. 

Kokkuvõte: Tartul üks tõsine parmu jook ka olemas. Eks ta ekspordiks on tehtud ja A.LC vist ise ka veidi häbeneb teda, sest kodulehelt seda jooki ei leia. Eks suurtootja üritab erinevaid sihtgruppe teenindada. Muud eesmärkki ma sellel õllel ei näe. Minu edaspidised kohtumised selle õllega ilmselt ei toimu. Või vähemasti ei toimu nad minu algatusel. 

Hinne: 4-

Huvitav fakt: Huvitav on leida veel 2021. aastal poest parmu õlut. 
PS! Selle õlle ma ostsin oma kõige kodulähedasemast poest selle viimasel lahti oleku päeval. Nüüd on lähim pood jupike kaugemal. Oli tore väike pood, kust sai teinekord kiiresti sauna õlled näppu haarata, aga nagu väikepoodidega ikka, sõi kaubanduskettide konkurents ta välja. Hüvasti "Jõe pood"!  

Tootja infot: Kodulehel toode puudub.

No comments:

Post a Comment