Wednesday, December 15, 2021

Põhjala - Gimme Danger

Nimi: Põhjala - Gimme Danger
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: klaas 0,33L
Alkohol: 10,5%
Algvirde tihedus: 24°
Tüüp: Gluten-free Imperial Stout
Hind: 2,70€ + pant
Eelhäälestus: Põhjala Imperial Stout peaks olema kindlapeale minek. Oo ja pudelil üteldakse, et see on inimestele, kes armastavad elada ohu piiril. Mina see olen kohe valan välja.
Värvus: Must.
Vaht: Üpris raskelt läks vahtu, aga vaht oli ilus pruun. Ja vajus ka üpris kiirelt. Eeldan, et on parajalt paks kissell.
IBU: 45

Aroom: Aroom on üllatavalt rahulik. Kergelt magus, aga tugevalt röstitu kohv sortsu likööriga. Üllatavalt alkoholine hõng.

Maitse: Ka maitsest on ta selline rahulik Imperial, mitte selline, milles jooksevad klounid ja pauguvad püssid. Selline mahe kohvine ja alkoholine õlleke. Ka maitses on alkohol üllatavalt esile tikkuv. Konsistentsilt kergelt õlile kalduv. Keha loomulikult karu oma. Aga seda IBU 45 värki ma küll siit ei leia. Kui siis kergelt mõrkjas. Igati noobel Imperial Stout, aga nad on ise süüdi, et nad on mind oma ülevõllikatega ära rikkunud. Oleksin oodanud veidi enamat.

Kokkuvõte: No kindlapeale on tegemist väga hea õllega, aga kui sa paned nimeks "Gimme Danger" siis tahaks ikkagi seda ohtu tunda ka. Ma tean, et nad Põhjalas suudavad seda küll. Aga see on neil selline parketikõlbulik Imperial Stout, kes ei haka keset gala üritust kana hääli tegema ja ennast paljaks kiskuma. Hea on ta ju ikka, aga see veidi pettunud ootus jäi sisse. 

Hinne: 5

Huvitav fakt: Väidetavalt on tegemist hooajalise õllega. 

Kasutatud linnased: Pale Ale, Müncheni linnas, tatralinnas, Carafa 2 Special, kaeralinnas, kaerahelbed, Cara Pale, Special B, punane linnas, tatrakestad, Demerara suhkur
Humalad: Columbus, Southern Promise
Partii number: 222

Nime all ütleb kiri gluteenivaba, aga infos ütleb, et madala gluteenisisaldusega.

No comments:

Post a Comment