Friday, June 7, 2024

Sori Brewing / Sofia Electric Brewing - Electric Cake

Nimi: Sori Brewing / Sofia Electric Brewing - Electric Cake
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 11,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Banitsa Imperial Stout / Imperial Stout
Hind: 2€ (Laomüük)
Eelhäälestus: Taaskord Sorilt üks collaboration beer, mis on valminud koos Sofia Electric Brewing-uga. Kujunduski on väga särtsakas ja metallne. Õlleke on tehtud Bulgaaria mee, Eesti õunte ja kreeka pähklitega. See kõlab tõesti koogi moodi ja eeldatavalt magusa koogi moodi. Ootan maiustust. 
Värvus: Must 
EBC: ?
Vaht: Pidi teda ikka veidi meelitama, et vahtu saada, aga lõpuks läks ilusti. Kuna pruunikas vahumütsike tekkis ja ei kiirustagi lahkumisega.
IBU: ?

Aroom: Juba valamise ajal hiilis ninna õunakoogi tundmust. Selline värskete õunte ja kaneeli( ilmselt mõtlesin ise juurde) tunne. Üle klaasiserva nuusutades... Ohohohooo, no kohe saab maiustada! Ka üle klaasiserva on õunu ja kaneeli ja kohvi ja mandleid ja veidi mett... Süljenäärmed tukslevad valuliselt. 

Maitse: Huultele langeb raske mass, nagu kurvika pruuni tüdruku suudlus. Seejärel läheb suus lahti maitsetemöll. Algab maitse mõrkjasmagusalt ja kohviselt, mõrkjust annab ilmselt veidi juurde ka kreeka pähkel ja magusas pooles on kerge õunaveini tunnetus, seejärel saab magusus veidi sõnaõigust juurde, aga mõrkjus jääb ka kergelt mängima. Keskosa ongi umbes nagu veidi panni külge kõrbenud õunakoogi põhi, osa suhkrut on muutunud karamelliks ja osa on päris ära põlenud. See õlleke kiigub magusa ja mõrkja piiril nagu kaunis köietantsija, kord kaldub veidi ühele poole siis jälle veidi teisele poole, aga kogu aeg on ilus vaadata. Ma eeldan, et ta IBU number oleks päris kõrge. Aroomi järgi eeldasin, et maitses on rohkem õuna, aga on ainult viited ja mett nagu polekski. Aga tervik on kuninglik. Iga sõõmu ajal sulgen silmad. Oivaline!

Kokkuvõte: Taaskord võib tõdeda, et väga edev etikett pudelil ei jäänud laeks, vaid oli alles algus. See on tõeline magustoit magusa ja mõrkja vahel balansseeriv hõrgutis. Mõrkjat on üpris palju, aga ka magusat on kuhjaga ja nad ei trügi vaid lubavad teineteisel kordamööda oma etteasted ära teha. Nagu mingi tantsu väljakutse "battel". Mingil hetkel hoidsin klaasi käes ja lihtsalt vangutasin pead. Ei oskagi nagu muud lisada. Kuninglik!
 
Hinne: 5+ 

Huvitav fakt: Proovitud partii: 649.
Valmistamisel on kasutatud Bulgaaria mett, Eesti õunu ja kreeka pähkleid.
Sofia Electric Brewing pruulikoda asub loomulikult Bulgaarias Sofias. 
Silt on prinditud sellisele nö. laser paberile, mis tundub hõbedane, aga erinevate nurkade all muudab värvi.
Nende koduleht ei räägi kahjuks õlledest midagi. Ka e-poodi neil ei ole.


Tootja infot: Koduleht õllede kohta infot ei evi.

No comments:

Post a Comment