Sunday, June 23, 2024

Elektra - Kange

Nimi: Elektra - Kange
Päritolu: Eesti (Saku) Turustaja: OG Elektra AS
Taara: Klaas 0,5L
Alkohol: 6,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Lager
Hind: Vend sünnipäevaks tõi. Ei noh, Aitäh!
Eelhäälestus: Nii, järjekordne Grossi kaupluste säästu kange. Saku on veel tootnud ja puha, olgem ausad, ega mul väga mingeid ootuseid ei ole. Kui päris õudne ei ole on juba hästi läinud. 
Värvus: Heledam kuldne
EBC:?
Vaht: Kerge mütsike tekkis, aga see kadus väga kiiresti.
IBU:?

Aroom: Taaskord lõhnatu laager. Kui väga otsida siis kerge humala mälestuse leiab.

Maitse: Ka suus tundub ta sisuliselt maitsetu olema. Mingi Saku toodetele omane suhkrusiirupi tunnetus tal sees jookseb, aga sellega see asi piirdub. Tõesti veidi rohkem on maitset kui evis "Mister", aga noh siiski pisku. Isegi Originaalil on talle omast kehva maitset rohkem. Sellisel kujul jääb antud õlu mulle müstifikatsiooniks. Maitset ei ole ja kangust, mida võiks kangeks nimetada ka ei ole. Veidi kangem lurr oleks täpsem spetsifikatsioon. 

Kokkuvõte: Tahaks alustada sealt kus maitsest rääkides lõpetasin. Ma ei saa aru, mis asi see on ja kellele mõeldud. Vanasti olid need säästu kanged, ehk "parmu õlled" ikka selge suunitlusega, sai odava raha eest tulukese silma. Aga sellisel kujul suht mõttetu, eriti kui arvestada, millisel skaalal käsitööõllede alkoholi sisaldused liiguvad, siis see oleks keskmik, mitte kange. Samas Rootsis algab Stark Öl (kange õlu) juba 4% alkoholi sisalduse juurest. Ühesõnaga maitset eriti ei ole ja see mis on, on kesine ja kangust on vaid veidi rohkem kui keskmisel laager õllel. Niru värk. Pigem ei soovita proovida. 

Hinne: 1+

Huvitav fakt: Nimes olev sõna Kange on eksitav.


Tootja infot: Tegemist on kaupluseketi brändiga, seega toote koduleht puudub.

No comments:

Post a Comment